Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 24
візитів сьогодні: 5538
візитів всього: 482020
Прогноз погоди
Благодійний фестиваль "Зоряна Україна" імені Олеся Бердника
29 листопада 2011 року 22:11

 

Олесь Бердник (1926-2003) — відомий український письменник, поет, мислитель, правозахисник, громадський діяч. У 60-х роках письменник був культовою постаттю української фантастичної літератури. Автор 50-ти романів, повістей, публіцистичних есе, поетичних збірок. Один із засновників Української групи сприяння виконанню Гельсінкських угод та засновник громадської організації «Українська Духовна Республіка», суть якої — творче об’єднання людей, що прагнуть стверджувати та розвивати надбання української культури та духовності. Олесь Бердник відзначений літературними нагородами в Україні та за її межами; як громадський діяч та письменник, має особливі заслуги перед Україною. Кавалер ордену «За мужність» І-го ступеню (посмертно).

27-го листопада 2011 року минає 85 років з дня народження Олеся Бердника.

Вже сім років поспіль в Житомирі проводиться Міжнародний мистецький благодійний фестиваль «Зоряна Україна» ім. Олеся Бердника. 

Цього року, 1-го та 2-го грудня, в приміщенні Житомирської обласної бібліотеки буде представлено видання автобіографічного роману Олеся Бердника «Вічне Начало» (видавництво «Схід-Захід») та проведено науково-практичну конференцію, присвячену творчості видатного літератора, зустрічі з родиною письменника, літературні читання та мистецький перфоманс за мотивами творчості Олеся Бердника.

А з 1-го по 10-те грудня, у цьому ж приміщенні – виставка раритетних документів та артефактів з сімейного архіву письменника, художня виставка – зокрема й мистецьких робіт самого літератора, - у якій також приймає участь і Заслужений художник України Юрій Камишний із циклом робіт, які давно вже стали візитівками українського реалістичного живопису.

Вхід вільний.

Запрошуються всі, кому не байдужі найяскравіші прояви вітчизняної культури. Справжньої культури.

З 1-го по 10-те грудня – приміщення Житомирської обласної бібліотеки імені Ольжича. «Зоряна Україна» - всесвіт Олеся Бердника.

Організатори фестивалю:

Всеукраїнська громадська організація «Українська Духовна Республика» і Житомирська міська радіокомпанія «КРОК Радіо» за підтримки: житомирського міського голови, Житомирської обласної державної адміністрації, Житомирської обласної громадської організації «Український дім 21 століття» та торгової марки «Хемпс».



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare