Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 27
візитів сьогодні: 5535
візитів всього: 477097
Прогноз погоди
Звіт Житомирського міського голови Володимира Дебоя за підсумками діяльності за рік
11 листопада 2011 року 11:00

10 листопада 2011 року – рівно рік, як Володимир Дебой на посаді Житомирського міського голови. Звітна прес-конференція за підсумками першого року діяльності  відбулася цього дня у прес-центрі міської ради.

 

Звіт Житомирського міського голови Володимира Дебоя за підсумками діяльності за рік

 

Бюджет

Спрямувавши власні ресурси міського бюджету, в тому числі перевиконання доходної частини в сумі понад 10 млн.грн., додатково залучено 56,7 млн.грн. державних субвенцій та дотацій із обласного бюджету:

·  29,8 млн. грн. – на різницю в тарифах на послуги теплопостачання.

·  11,0 млн. грн. – на ремонт і утримання доріг.

·   Понад 6,0 млн. грн. – на завершення будівництва музичної школи та корпусу дитячої лікарні.

·   10,0 млн. грн. – на підвищення соціальних виплат працівникам бюджетної сфери.

За 9 місяців обсяг перевиконання становить 5,3 млн. грн., в той час як у минулому році за цей період міський бюджет був невиконаний на 7,5 млн. грн.

В цілому на розвиток соціально-культурної сфери та інфраструктури міста додатково спрямовано понад 100,0 млн.грн.

 

Економіка

За даними обласної рейтингової оцінки в I півріччі 2011 року місто Житомир посіло 1-е місце у сфері інвестиційної, наукової та інноваційної діяльності у порівнянні з 12-им місцем 2010 року.

У I півріччі цього року в економіку міста вкладено 17,7 млн. дол. США. За відповідний період минулого року ця сума складала 2,1 млн. дол. США.

Станом на 1 липня 2011 року обсяг прямих іноземних інвестицій в економіку міста становив 91,8 млн. дол. США, що складає 32,1% всіх іноземних інвестицій області.

·  Пожвавлення економічної діяльності в місті позитивно позначилося на створенні нових робочих місць, зменшення безробітного населення. В усіх сферах економічної діяльності створено 4206 нових робочих місць.

·   У виробничій сфері здано в експлуатацію цехи з виробництва продуктів мінеральних неметалевих потужністю 350 тис. м3 за рік ТОВ «Крома», з виробництва конструкцій будівельних дерев’яних 1650 м2 за рік ТОВ «РЕК», з виробництва виливків з легких кольорових металів 1000 т за рік ТОВ «ОНВІ».

·  За 9 місяців 2011 року зросли обсяги реалізації промислової продукції на 8,9% у порівнянні з відповідним періодом 2010 року.

·  ВАТ «Електровимірювач» відповідно до програмних завдань розширив асортимент виробів шкільної тематики для закладів освіти, їх частка у загальній структурі виробництва зросла на 25%.

·   ВАТ «Житомирський комбінат силікатних виробів» для удосконалення технологічного процесу виготовлення бетонних блоків закупив італійське обладнання на суму 5 млн. грн.

·   ТОВ «Пакомікс» поступово збільшує обсяги виробництва сухих будівельних сумішей, в даний час виробництво збільшено до 600-800 тон в місяць.

·   СП «Ріф» збільшено обсяг виробництва взуття на 100%, з початку року створено 375 нових робочих місць.

 

Торгівля

·  Обсяг обороту роздрібної торгівлі з урахуванням ресторанного господарства (за перше півріччя) досяг майже 1,5 млрд. грн., у порівняних цінах зростання склало 25,8 %, товарообіг на одну особу складає 5487,4 грн. По цьому показнику місто на першому місці в області.

·   У сфері платних послуг обсяги зросли на 2,8 % та досягли близько 1 млрд. грн.

·   З метою стабілізації цінової ситуації на споживчому ринку в місті проводились продовольчі ярмарки за безпосередньою участю  виробників продукції, розширювалися прямі зв’язки підприємств торгівлі та харчової промисловості шляхом розвитку фірмової та мережної торгівлі.

 

Транспорт і зв'язок

·  На даний час впроваджуються заходи щодо оптимізації міської автобусної мережі, розробляється довгострокова Програма розвитку галузі транспорту, пріоритетом якої є розвиток електротранспорту, як соціального та найбільш екологічного.

·  КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» забезпечує щоденний вихід на лінію 88 тролейбусів і 16 трамваїв.

·  У липні цього року додатково випущено на лінію придбаних раніше у м. Вінниці 5 трамваїв чеського виробництва, а в серпні – 15 відремонтованих тролейбусів.

·   Впроваджується план заходів щодо оптимізації витрат та збільшення доходів КП «ЖТТУ», в результаті за I півріччя 2011р. зменшено витрати підприємства на 2,6 млн. грн. та до кінця року будуть збільшені доходи підприємства на суму 3 млн. грн.

 

Соціальні послуги та соціальний захист

·  Надано одноразову грошову допомогу 1275 малозабезпеченим громадянам.

·  740 малозабезпечених громадян забезпечено безплатним гарячим харчуванням.

·   Житомирським міським територіальним центром соціального обслуговування надаються соціальні послуги, матеріальна, медична та побутова допомога пенсіонерам, ветеранам, одиноким та малозабезпеченим громадянам.

·   Прийнято рішення виконавчого комітету про створення Центру соціальної реабілітації дітей з обмеженими можливостями.

 

Втілення програми соціального житла

·  З метою забезпечення громадян доступним житлом у м.Житомирі затверджено Положення про порядок формування та ведення списку громадян, які перебувають на обліку потребуючих поліпшення житлових умов.

·   На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.11 №238 «Про Єдиний державний реєстр громадян, які потребують поліпшення житлових умов» проводиться перереєстрація громадян, які перебувають на квартирному обліку при міськвиконкомі.

·   У 2010 році з державного бюджету на виконання програми «Забезпечення житлом інвалідів Великої Вітчизняної війни І групи» було виділено 3023592 тис.грн. Кошти були не використані і повернуті у жедержавний бюджет. У поточному році виділено кошти на придбання житла 17 інвалідам Великої Вітчизняної війни і групи виділено 3557414 тис.грн.. На даний час оформляється право власності на квартири 10 інвалідам. Проведено тендер на закупівлю 5 квартир, з яких кращими пропозиціями визнано 3 квартири.

·  26 серпня закладено будівництво нового житлового комплексу між вулицями Вітрука – Бородія та Б.Тена – Шевченка. Комплекс озрахований на 80 тисяч кв. м. житла, буде нараховувати декілька чоториповерхових та один дев’ятиповерховий будинки. Дитячий садок, аптека, торгово-розважальний центр, багатоповерховий паркінг, а також відновлення природнього озера планують завершити за 3 роки.

 

Сфера житлово-комунального господарства

        У контексті генеральної лінії розвитку Житомира було розроблено 7 стратегічних програм розвитку міста:

·  Програма модернізації та розвитку водопровідно-каналізаційного господарства м. Житомира «Питна вода»;

·  Програма розвитку системи теплопостачання м. Житомир;

·  Програма благоустрою міста «Житомир – місто найкращого благоустрою»;

·  Програма реформування системи управління сектору житла;

·  Програма «Затишна оселя» – сприяння і підтримка створення ОСББ;

·  Програма з капітального ремонту та реконструкції житлового фонду міської ради;

·  Програма з санітарної очистки території міста та поводження з побутовими відходами.

Всі вони спрямовані на реформування та стратегічний розвиток міста у 3-х напрямках: робота водоканалу та теплокомуненерго, житлове господарство, благоустрій міста.

       

Впровадження енергозберігаючих технологій

· За звітний період комунальними підприємствами запроваджено енергозберігаючі заходи на об'єктах водопостачання, водовідведення та теплопостачання загальною вартістю 11,8 млн. грн.

·   З метою зменшення споживання енергоресурсів було проведено роботи з реконструкції та переобладнання котелень:

        - введено в експлуатацію переобладнані з теплових пунктів котельні по вул. Перемоги, 1 та Вітрука, 10;

        - технічно переоснащено котельні по вул. Московській, 48 з заміною 7 котлів НІІСТУ-5 та проведена реконструкція котельні по вул. Київській, 71.

·   Економія споживання газу на підприємстві при цьому склала 84,5 тис.м. куб природного газу на загальну суму 152,1 тис. грн.

·  Після капітального ремонту своєчасно була запущена у дію котельня по вул. Лисенка, 6, де проводилась заміна 2-х старих неефективних і морально застарілих котлів, які мали низький ККД 75 % на нові ефективні фірми Riello з високим ККД-92 %.

·  Згідно рішень сесій міської ради на баланс КП «Житомиртеплокомуненерго» передано 2 відомчі квартальні котельні – котельня ПАТ Укртелеком по вул. Максютова, 18 та котельня ДП «Техсервісмолоко» по вул. Перемоги, 75, теплову мережу на вул.Скорульського.

·  Відремонтовано 3 димові труби на котельнях міста, у тому числі 2,1 км труби ППУ попередньо ізольовані.

·  Проведено заміну 5,2 км аварійних мереж тепло-, водозабезпечення.

·  Водоканалом модернізовано колеса одного з найпотужніших насосів станції другого підйому, здійснено  ряд організаційно-технічних заходів, спрямованих на оптимізацію режиму роботи технологічного обладнання, що зменшило споживання електроенергії на 100-120 тис. квт/год. в місяць. Крім того, за рахунок роботи по компенсації реактивної енергії зменшено споживання реактивної енергії і відповідно оплату. Коефіцієнт використання електроенергії по міськводоканалу складає 0,97, що є високим показником.

·  Житомир — перше місто в Україні, де запроваджено Україно-Голландський проект «Молоді та енергоощадливі». Даною програмою передбачено: перегляд повчального мультсерілу дітьми молодшого шкільного віку, виконання спеціально розроблених вправ та домашніх завдань, а також проведення ігор, спрямованих на виховання звичок енергозбереження та енергоощадливості. До квітня 2012 року житомирські школярі вчитимуться культурі енергозбереженню і по завершенню курсу пройдуть відповідну атестацію.

 

Поліпшення якості питної води

Оновлення системи водопостачання та водовідведення

Вагомі кроки зроблені на підприємстві “Житомирводоканал” у напрямку водопідготовки:

·  У контрольно-вимірювальній лабораторії водоканалу сьогодні  ведуться тестові лабораторні випробування з впровадження більш ефективних реагентів і фільтруючих матеріалів;

·   Головним напрямком нових досліджень у році, що минув, стало застосування гіпохлориду натрію, який має прийти на заміну усім відомого хлору;

·   Спеціалістами підприємства проведено реконструкцію на очисних спорудах станції  другого підйому. Після проведених системи заходів в одноступеневу схему очистки було включено ще один ступінь фільтрації – швидкі фільтри, завантажені новим  прогресивним фільтруючим матеріалом – цеолітом.

На виконання Закону України «Про загальнодержавну програму «Питна вода України на 2006-2010 роки» розроблено проектно-кошторисну документацію на влаштування пунктів доочищення та розливу води для забезпечення якісною питною водою закладів освіти та населення міста. Загальна вартість робіт складає 2916,157 тис. грн.

Вперше у Житомирі побудовано пункт доочищення води, який зможе забезпечувати жителів мікрорайону Малікова-Клосовського питною водою підвищеної якості. Забезпечення цією водою дитячого садочка в прилеглому районі здійснюватиметься на безоплатній основі.

За державні кошти було розпочато, а зараз за кошти інвесторів продовжуються роботи по очищенню та днопоглиблюванню водосховища Відсічне.

З метою технологічного обліку води та стічних вод розпочато влаштування одно- та двоканальних ультразвукових витратомірів.

Проведено заміну 2,82 км аварійних водопровідних та 1,7 км каналізаційних мереж, що скоротило втрати в мережах на 2%.

Вперше КП “Житомирводоканал” виконано ремонт із застосуванням полімерних труб Ø600 мм каналізаційного колектора по вул.Східній та мережі Ø300 мм на Північно-Західному мікрорайоні міста Житомира.

 

Гаряча вода

У минулому опалювальному періоді 186 житлових будинків забезпечувалися послугами гарячого водопостачання, що становило 46 % від загальної кількості будинків, підключених до централізованого гарячого водопостачання. Завдяки проведеним заходам КП «Житомиртеплокомуненерго» стане можливим додатково забезпечити гарячим водопостачанням мешканців ще 34 житлових будинків.

 

Система прозорого нарахування тарифів. Нова система взаємовідносин мешканців і житлових підприємств

·  Запроваджена нова система взаємовідносин мешканців і житлових підприємств: до контролю за наданням якісних та у повному обсязі послуг залучається громада міста. Проведена робота по обранню громадських активів та старших по будинках. Старші по будинках беруть участь у роботі комісій по визначенню обсягів поточного і капітального ремонтів, проводять періодичні перевірки технічного стану житлових будинків та їх устаткування. Щомісяця старший будинку підписує акти виконаних робіт, а відтак мешканці сплачують лише за фактично надані послуги. Окрім цього, самі мешканці будинку визначають перелік послуг, які необхідні для обслуговування їх будинку та прибудинкової території.

·  На сьогоднішній день обрано 820 старших по будинках. До кінця року планується завершити процес обрання старших у малоповерхових будинках. У місті діє 46 ОСББ, Асоціація АОСББ “Жито-Мир”. Сформовано 50 ініціативних груп, які виявили бажання створити ОСББ.

·   З 01.01.2011 р. виконавчим комітетом забезпечено перегляд тарифів на послуги з утримання житла і прибудинкових територій, що надаються КВЖРЕП № 1,3,5,6,8,9,11,13,14,16. Завдяки цьому КВЖРЕП м. Житомира вдалося досягти покращення фінансового результату в порівнянні з 2010 роком. За 9 місяців 2011 року КВЖРЕП №1, 3, 5, 6, 8, 9, 13, 14, 15, 16 мають прибуток 2396,8 тис. грн., і лише КВЖРЕП №11 одержав збиток в сумі 43,2 тис. грн.

·  Всі житлові підприємства працюють без заборгованості по страхових платежах перед Пенсійним фондом.

·  КВЖРЕПи користувалися короткостроковим банківським кредитом, розмір якого на 01.09.10 складав 2500,0 тис. грн. (процентна ставка за кредитом 24%). Станом на 01.09.11 кредит погашено в повному обсязі.

 

Капітальний ремонт житлового фонду

На капітальний ремонт житлового фонду у 2011 році передбачено 1,6 млн. грн., а саме на:

– інженерних мереж – 400,0 тис. грн.;

– м’яких покрівель – 500,0 тис. грн.;

– шиферних дахів – 400,0 тис. грн.;

– експертне обстеження та капітальний ремонт ліфтів -200,0тис.грн.

– поточний ремонт асфальтобетонного покриття прибудинкових територій 931,5 тис. грн.

Вирішено питання щодо виділення понад 1,0 млн. грн. для потреб ліфтового господарства.

 

Ліквідація ліфтових карток

Користування ліфтовими картками вирішується на зборах жителів будинків. Самі громадяни приймають рішення щодо їх застосування, враховуючи, що для підтримки ліфта в нормальному технічному стані необхідні кошти.

У більшості жителів стоїть питання щодо якості карток, їх вартості та удосконалення.

 

Програма благоустрою міста

· Виконано поточний ремонт скверу “Замкова гора”, впорядковано сквер “30-річчя Перемоги”, відновлено підсвітку пам'ятного знаку “Літак”.

·  Започатковано щорічний конкурс “Моє квітуче місто”, до якого долучилися підприємства, організації, установи та мешканці міста. Активну участь в облаштуванні Житомира взяли депутати міської ради — за власні кошти висадили 2 нові сучасні клумби на майдані Перемоги та по вул. Огієнка, 1.

·  Завдяки співпраці органів місцевого самоврядування та підприємств міста ВАТ “Електровимірювач” відновлено роботу фонтану по вул. Котовського.

·  Навесні та восени проведено місячники з благоустрою та санітарного прибирання міста із залученням підприємств, установ та організацій, навчальних, лікувальних, торговельних і громадського харчування закладів, усіх форм власності, політичних партій, військових частин та громади міста.


Архітектурне «обличчя» міста

·  Незабаром буде введено в експлуатацію дитячу музичну школу №1 на вул. Михайлівській, будівництво якої було припинено у 2009 році. На будівництво школи надійшло коштів у сумі 4935,9 тис. грн., в тому числі з міського бюджету — 2000 тис. грн., субвенція з державного бюджету — 2935,9 тис. грн.

·  Проведено реставрацію та ремонт фасаду, капітальний ремонт покрівлі  пам'ятки архітектури - адмінбудинку РАГСу.

·  Проведено реконструкцію мереж зовнішнього освітлення по вул. Жуйка.

·  До святкування Дня міста Житомира замінено ілюмінацію по вул. Михайлівській.

·  Впорядкований пам’ятний знак у сквері на Замковій горі.

·  Управлінням містобудування та архітектури проводяться конкурси на кращу ескізну пропозицію реконструкції та благоустрою території Замкової Гори.

·   Розроблено ескізний передпроектний план відновлюваних робіт вхідної групи стадіону «Спартак».

·    Під керівництвом головного архітектора Житомира, завдяки благодійній підтримці ПП «Ідеал-Центр», розроблено паспорти оздоблення фасадів будівель на майдані імені С. Корольова.

 

Ремонт доріг

У 2011 році відремонтовано  асфальтобетонне покриття 54 вулиць та провулків загальною площею 54,4 тис. кв.м.,  виконано профілювання та підсипку щебенем, відсівом грунтово-щебеневого покриття 39 вулиць та провулків площею  101,2 тис. кв.м.

Виконано ремонт асфальтобетонного покриття вул. Новопівнічної, яка не ремонтувалась з моменту її будівництва, вул. Маршала Жукова, яка потребувала ремонту понад 4 роки.

 

Медицина

·  Для Центральної дитячої лікарні було виділено 1,0 млн. грн. у 2010 р. та 600,0 тис. грн. у 2011 р. Для завершення будівництва 4-х поверхового інфекційного корпусу (більше 15 років існує потреба перенесення дитячого інфекційного відділення з міської лікарні в нове приміщення); 

· За активного сприяння міського голови отримано державну субвенцію у розмірі 3,1 млн. грн., що дозволить закінчити 15-річний довгобуд ЦДМЛ в 2011 році. Для новозбудованого корпусу ЦДМЛ було направлено гуманітарну допомогу у вигляді меблів, інвентарю на суму 262,0 тис. грн;

·  На проведення ремонту харчоблоку ЦДМЛ з міського бюджету були виділені кошти у сумі 203,9 тис. грн.

·  Цьогоріч вперше за останні 10 років Житомир отримав 2 сучасні реанімобілі. Це стало можливим за ініціативи міського голови та співпраці з німецьким товариством "Червоного хреста".

·  У червні 2011 року придбано новий рентгенівський комплекс вартістю понад 800 тис. грн. на умовах мпівфінансування за кошти міського бюджету (380 тис. грн.) та благодійної організації Королівства Нідерланди (452,5 тис. грн.). Сучасна рентген-установка надасть змогу маленьким житомирянам проходити обстеження швидко, комфортно та з 10-кратним зменшенням дози опромінення на організм.

·  98,5 % малюків вакциновано проти туберкульозу в 2011 році, завдяки виділеню 170,0 тис. грн. додатково до державних цільових програм.

·   Для Центральної міської лікарні №1 виділено 130,0 тис. грн. для ремонту покрівель закладу.

·   Для центральної міської лікарні №2 виділено 305,0 тис. грн. виділено на ремонт поліклінік.

·  Незважаючи на обмеженість фінансових ресурсів міського бюджету, на 2011 рік передбачено 906,5 тис. грн. на забезпечення пільгових категорій населення безоплатними лікарськими засобами та на 50% вартості, 23 ветерани війни отримали безкоштовно слухові апарати.

·  182,3 тис. грн. державної субвенції спрямовано на поліпшення умов оплати праці медпрацівникам, які надають медичну допомогу хворим на туберкульоз.

 

Освіта, спорт

·  Реалізуючи державні вимоги щодо запровадження додаткових освітніх послуг, в ДНЗ та НВК міста працює 152 безкоштовних секцій та гуртків, якими охоплено 4138 дітей.

·  В рамках проведення Дня здоров’я та за підтримки міського голови було проведено уроки фізичного виховання з ковзанярського та лижного видів спорту для учнів 8-11 класів. Закуплено сучасні ковзани та лижі, які передано загальноосвітнім навчальним закладам.

·  З 2 вересня 2011 року запроваджені уроки плавання та відкрито клуб дитячого плавання при міському басейні «Авангард». Уроки плавання проводяться для дітей молодшого шкільного віку. Протягом тижня уроки відвідали 120 учнів шкіл міста.

· Організовано відпочинкову зміну 1375 дітям у пришкільних таборах при 25 загальноосвітніх навчальних закладах. На забезпечення організації харчування з міського бюджету виділено 204,0 тис. грн.

 

Оснащення шкіл та дитячих садків новим обладнанням 

·  За підтримки міського голови виділено 1,5 млн. грн. на заміну віконних рам  на склопакети в закладах освіти на умовах спів фінансування.

·  Вперше виділенні з бюджету міста кошти та протягом травня-червня цього року виготовлено 17 наборів ігрового обладнання на дитячі та спортивні майданчики.

·  В цьому році, з міського бюджету, на ремонт та оснащення шкіл та дитячих садків новим обладнанням виділено:

 - для заміни вікон у ДЮСШ №2 та для капітального ремонту покрівлі будівлі було виділено 273 тис. грн.,

 - для заміни вікон у ДНЗ №42 та закупівлю меблів та інвентарю для дитячих садків міста виділено186,876 тис. грн.

 - для придбання навчальних матеріалів для ЖМЦ Науково-технічної творчості учнівської молоді та аварійного ремонту приміщення виділено 60 тис. грн.;

 - для капітального ремонту котельні ЗОШ №1 виділено 100 тис. грн.;

 - для оздоблення та утеплення фасаду ЗОШ №8 виділено292,615 тис. грн.

 

Гранти обдарованій молоді

До Дня міста 75 талановитих студентів і учнів отримали стипендії та гранти міського голови.

·  З метою створення умов для розвитку потенціалу учнів у червні 2011 року на базі гуманітарної гімназії № 23, ліцею № 25, загальноосвітньої школи № 5 працювали Літні школи для обдарованих дітей.

·  Всього було вручено 189 стипендій міського голови обдарованим та перспективним спортсменам, студентам вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації м. Житомира, молодіжним лідерам.

 

Міський голова – громада – депутатський корпус

Протягом року, за активного сприяння міського голови було створено 3 громадські ради при міському голові:

 - Рада старійшин

 - Громадська рада

 - Рада керівників підприємств та підприємців

Ці ради об’єднують широкі кола бізнесової, наукової, культурної та релігійної верхівки громади міста, беручи на себе обов’язки громадського контролю влади.

 

Управління по зв’язках з громадськістю

 

 



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare