Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 2
переглядів: 24
візитів сьогодні: 5525
візитів всього: 464705
Прогноз погоди
Відкриття меморіальної дошки В.М. Ямчинському
7 листопада 2011 року 14:41

 

Сьогодні, 07 листопада 2011 року, відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки видатному державному діячу, голові виконкому Житомирської обласної ради, науковцю і заслуженому працівнику сільського господарства України В.М. Ямчинському.

Очільники Житомирської області і м. Житомира зібралися сьогодні, щоб вшанувати видатну особистість і талановитого державника та увіковічнити пам'ять про нього. С.М Рижук, Й.А. Запаловський, В.М. Дебой та дружина В.М. Ямчинського Марія Павлівна мали честь відкрити дошку Василю Миколайовичу.

«Я мав честь бути знайомим з Василем Миколайовичем, ще коли він працював на концерні «Укрхміль», мав змогу бачити наскільки він переймався ідеями відродження і розвитку хмелярства в області, наскільки він активно працював і наскільки був відданий своїй справі. На таких людей ми повинні рівнятися, цінувати їх при житті та пам’ятати тих, хто вже не з нами», - висловив свою шану та подяку міський голова Володимир Дебой.

Довідка:

Василь Миколайович Ямчинський - вчений-зоотехник, закінчив Львівський зооветеринарний інститут, кандидат економічних наук, старший науковий співробітник Рівненської обласної дослідної сільськогосподарської станції, заступник директора Інституту хмелярства.

Нагороджений радянськими орденами Трудового Червоного прапора, «Знак Пошани», Жовтневої революції, медалями.

Указом Президента України 10 лютого 2003 року за багаторічну сумлінну працю в органах державної виконавчої влади, вагомий особистий внесок у соціально-економічний розвиток Житомирської області радникові голови Житомирської обласної державної адміністрації В. М. Ямчинському присвоєно почесне звання «Заслужений працівник сільського господарства України».

                   

 

Управління по зв’язках з громадськістю  міської ради



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове