Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 21
візитів сьогодні: 5529
візитів всього: 482674
Прогноз погоди
Відкриття навчального семінару працівників соціальних служб у рамках проекту «Протидія торгівлі неповнолітніми в Україні, Італії та Молдові»
10 жовтня 2011 року 15:01

 

Сьогодні, 10 жовтня 2011 року, в приміщені конференц-залу готелю “Житомир” відбулось відкриття навчального семінару працівників соціальних служб у рамках проекту «Протидія торгівлі неповнолітніми в Україні, Італії та Молдові», що триває вже 3 роки.

У початковому етапі семінару взяли участь заступник міського голови Олександр Бочковський, заступник начальника управління освіти Світлана Ковтуненко, начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Олена Сарно, а також представники делегацій з Італії - Жан Луіджи Ліо (відповідальний за співвідносини з Україною регіонального відділу Міжнародної Кооперації), Дімітріс Арджирополуос (науковий керівник проекту) та делегації з Молдови - Олександр Донос (спеціаліст управління у справах дітей), Валентина Стратан (професор Кишинівського університету).

Також участь у семінарі взяли представники міст Київської області Кагарлик та Ржищів, які разом з м. Житомир, презентують Україну в даному проекті.

“Робота над цим проектом є дуже важливою, оскільки ця проблема безпосередньо стосується Житомира. Сьогодні ми маємо можливість обговорити ці питання, обмінятись досвідом, налагодити контакти для спільного вирішення цих проблем” - зазначив Олександр Бочковський, розпочинаючи роботу семінару.

Метою проекту є навчання учнів захищати свої права, використовувати на практиці правила безпечної поведінки. Освіта є потужним та необхідним фактором запобігання поширенню ганебного для країни явища торгівлі людьми, забезпечення готовності школярів, членів їх сімей до самозахисту та самодопомоги у разі потрапляння у відповідну кризову ситуацію.

Відповідальний представник регіонального відділу Міжнародної Кооперації Жан Луїджі Ліо подякував представникам місцевої влади і наголосити: “Ми вже втретє зустрічаємось з даного приводу в Житомирі, а це говорить, що ми і ви працюємо добре. І незважаючи на економічну ситуацію в самій Італії ми і надалі будемо співпрацювати з Україною”.

Робота семінару в Житомирі розрахована на 3 дні. Протягом цього часу будуть проведені лекції та семінари для обміну досвідом. Також представники італійської та молдавської делегацій, представники міст Кагарлик та Ржищів відвідають структури та служби, які займаються профілактичною роботою на вулицях Житомира.

“Цей проект дає можливість обмінятись досвідом вирішення таких складних питань, а головне звернути увагу суспільства до даної проблеми” - зазначила професор Кишинівського університету Валентина Стратан.

12 жовтня 2011 року учасники семінару переїдуть для продовження роботи до міста Кагарлик.

 

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare