Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 31
візитів сьогодні: 5530
візитів всього: 477348
Прогноз погоди
Житомир: сьогодні і завтра
5 жовтня 2011 року 13:25

 

4 жовтня 2011 року відбувся прямий ефір за участю міського голови Володимира Дебоя у програмі "Житомир: сьогодні і завтра".
Тема розмови: Соціальний захист пенсіонерів і ветеранів.

У місті Житомирі проживають понад 70 тис. пенсіонерів, 12 тис. ветеранів війни, понад 17 тис. інвалідів, у тому числі 1,2 тис. дітей-інвалідів, близько 7 тисяч осіб, постраждалих внаслідок чорнобильської катастрофи.

Нещодавно світ відзначив Міжнародний день людей похилого віку. Як зазначив міський голова Володимир Дебой: “Це день людей поважного віку. Сьогодні ми маємо те, що вони побудували. Тому наш святий обов'язок — шанувати їх працю та примножувати її плоди”.

У рамках реалізації Програми соціального захисту населення міста Житомира продовжується надання соціальних послуг, спрямованих на підтримку окремих категорій громадян: пенсіонерам, інвалідам та малозабезпеченим громадянам міста Житомира.

Окрім цього у місті діє Житомирський міський центр соціального обслуговування одиноких непрацездатних громадян.

“Соціальні працівники територіального центру обслуговують близько 2 тисяч громадян, які залишились без дітей та родини. Тут вони отримують матеріальну, медико-соціальну і побутову допомогу. А головне — що центр став для них “другою домівкою”: тут вони спілкуються із друзями”, - зазначив В.Дебой.
Також Володимир Дебой зауважив, що міська влада прагне забезпечити адресність допомоги: щоб люди, які дійсно її потребують, але не звернулися до міської влади, або не мають змоги прийти і написати заяву, - таки отримали необхідну моральну чи фінансову допомогу.
Незабаром міський голова планує провести виїзний прийом громадян у територіальному центрі.

 

Під час ефіру також підняте питання, що стосується ефективного використання земельної ділянки по вул. Корольова, 39.

Головне непорозуміння для житомирян із приводу цієї ділянки – це ототожнення Ботанічного саду зі старим фруктовим садом, про територію якого і йде мова. Насправді ж, вона не входить в межі ботанічного саду.

На цій території знаходяться плодові насадження, які на сьогодні неефективно використовуються, тому що досягли своєї вікової межі, оскільки вони були висаджені у 60-ті роки минулого століття.

За результатами обстеження фахівцями встановлено порушення родючого (гумусового) шару ґрунтів та недоцільність подальшої експлуатації плодового саду, який втратив свою продуктивність і є джерелом розповсюдження грибкових та вірусних хвороб багаторічних насаджень. Фруктовий (а не Ботанічний!) сад нині університетом не використовується, адже потребує значних капіталовкладень. Тому головним питанням, яке розглядається на сьогоднішньому етапі - це порядок переходу даної земельної ділянки в міську власність, на що є погодження ректора Житомирського національного агроекологічного університету та Міністерства аграрної політики. А далі - суб’єкт, який виграє аукціон (у випадку продажу земельної ділянки через аукціон), забезпечить житомирян додатковими робочими місцями, до бюджету надійдуть кошти від продажу самої земельної ділянки, щомісячно бюджет міста поповнюватиметься коштами від сплати податку з доходів фізичних осіб.

Територія ж Ботанічного саду не зменшиться. Тут і в подальшому будуть рости сотні видів трав, квітів, дерев.

 

Міський голова Володимир Дебой зауважив на необхідності залучення інвестицій для розвитку міста та альтернативних джерел наповнення бюджету.

“Будучи з депутатами в Івано-Франківську, я зрозумів, наскільки місто, за умови порозуміння між міським головою, депутатами міської ради та підтримки громадян, може динамічно розвиватися. У нас величезна перспектива і давайте будувати її разом”, - закликав міський голова.

 

Управління по зв'язках з громадськістю міської ради



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare