Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 24
візитів сьогодні: 5588
візитів всього: 493560
Прогноз погоди
Засідання адміністративної комісії
4 жовтня 2011 року 13:48

 

На черговому засіданні адміністративної комісії розглядалась досить складна справа. Приводом для обговорення став протокол про порушення умов благоустрою в центрі міста.

Між торгівельним будинком «Піраміда» та салоном краси «Шарм» мешкають громадяни в приватній квартирі, тому на спільній території перебувають співвласники-підприємці і мешканці приватної квартири. За рішенням суду 1 грудня 2004 року межі всіх ділянок конкретно встановлені: визначено ділянки в користуванні підприємців, ділянки в користуванні мешканців та територію, яка є спільною власністю для обох співмешканців.

Проте, на жаль, вже певний час обидві сторони перебувають у конфліктній ситуації щодо спільної території, звинувачуючи один одного в тому, що мешканці приватної квартири не доглядають власну територію і розводять смітник, а співвласники-підприємці зробили спільну територію незручною для використання, знявши паркан, і тепер не тільки співмешканці можуть нею користуватися, а й всі жителі Житомира. Спільна територія відкрита для того, щоб власниця будинку Л.В. Цимбалюк могла користуватися своїм будинком, який вона придбала 28 серпня 2007 році: «Ми вдячні міський владі і всім комісіям, які тут були, за те, що на даний момент тут наведений порядок, тому що крім бруду і сміття тут нічого не було».

Також приводом для обговорення стало вікно мешканців квартири, яке не має належного вигляду, а так як є фасадним, то для благоустрою міста повинно виглядати пристойно.

Для всебічного розгляду і об’єктивного вирішення питання засідання адмінкомісії проведено спільно з представниками постійної депутатської комісії з питань житлово-комунального господарства, благоустрою та екології. Член комісії Г.В. Савченко висловила готовність і підтримку у вирішенні даного питання і зазначила: «Комісія разом з муніципальною міліцією виїхала на місце, але потрапити туди не вдалося. Там стояв паркан, відкривати мешканці відмовилися. Оскільки територія спільного користування утримувалась не належним чином, був складений адміністративний  протокол про  порушення благоустрою міста».

З огляду на те, що власники приватної квартири є пенсіонерами, а чоловік – ще й ліквідатором ЧАЕС та інвалідом II групи, між співвласниками будинку досягнуто порозуміння, а територія була прибрана, прийнято рішення не накладати на них штраф, а попередити про утримання території в належному чистому вигляді.

Вирішивши це питання, міська влада, члени депутатського корпусу і громадськість прагнуть, щоб конфліктні ситуації розв’язувалися спільними зусиллями, щоб у місті панували чистота і порядок, мир та злагода серед людей. 



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare