Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 47
візитів сьогодні: 5529
візитів всього: 479805
Прогноз погоди
Прес-конференція з приводу відзначення національного Дня усиновлення
28 вересня 2011 року 18:07

 

Сьогодні, 28 вересня 2011 року о 10.00 годин, в прес-центрі міської ради відбулась прес-конференція заступника міського голови Бочковського О.М. з приводу відзначення національного Дня усиновлення. На заході були присутні начальник служби у справах дітей Косяк Н.Г., заступник директора міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Іваницька О.А., а також прийомні батьки Веселовський Олександр та Коберник Наталія.

“Сьогодні міжнародний День усиновлення, який співпадає з великим Християнським святом Віри, Надії та Любові і я вважаю — це дуже символічно. Адже дитину мало народити, її потрібно виховати, дати їй тепло, ласку, освіту та впевненість у майбутньому.” - зазначив Бочковський Олександр.

На первинному обліку в службі у справах дітей м. Житомира перебуває 437 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, із яких 294 дитини виховується в сім’ях опікунів та піклувальників. Опікунами призначено 261 особу і лише 18 з яких не перебувають у родинних стосунках із підопічними дітьми. Переважна більшість опікунів віком старше 40 років.

У Житомирі створено 5 дитячих будинків сімейного типу до яких влаштовано 41 дитина, та 13 прийомних сімей, в які влаштовано 20 дітей. Це перспективна форма влаштування дітей, яка дає їм змогу зростати в родинному оточенні.”- таку статистику навела директор служби у справах дітей міської ради Косяк Надія.

У 2011 році в м. Житомирі було усиновлено 52 дітей, які виховуються в державних дитячих закладах. Більшість усиновлень, які відбуваються області, припадають саме на місто Житомир. Це пов’язано з тим, що в місті розташовано обласний будинок дитини, вихованцям якого найчастіше випадає шанс знову знайти сім’ю.

Адже ні для кого не секрет, що найчастіше усиновлюють дітей раннього віку. Серед усиновлених в цьому році дітей – 42 раннього та дошкільного віку і лише 8 дітей віком від 10 років, яких усиновили іноземні громадяни.

Заступник директора міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ольга Іваницька наголосила на тому, що прийомна сім’я — це можливість надати дітям необхідні батьківську любов та ласку, а також життєвий досвід.

Дітям, що зростають в дитячих будинках, після закінчення школи важко реалізувати себе в суспільстві, оскільки в них обмаль життєвого досвіду. А діти, що живуть в прийомних сім’ях, мають можливість спілкуватись із різними людьми, робити елементарні речі, наприклад мити посуд чи прибирати в кімнаті.” - підсумувала Ольга Іваницька.

Управління по зв'язках з громадськістю міської ради



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare