Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 32
візитів сьогодні: 5529
візитів всього: 482621
Прогноз погоди
Приміщення музею передано у власність Житомирської єпархії УПЦ
27 вересня 2011 року 16:08

27 вересня 2011 року, в день церковного свята Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього, відбулася урочиста передача будівлі відділу природи Житомирського обласного краєзнавчого музею Житомирської обласної ради у власність Житомирської єпархії УПЦ.

Рішення сесії обласної ради про передачу у власність приміщення Хрестовоздвиженського храму вручив єпископу Никодиму голова обласної ради Йосип Запаловський.

Житомирський міський голова Володимир Дебой зазначив, що сьогодні на Хрестовоздвиженському храмі з’явився хрест, якого не було починаючи з 1917 року, коли приміщення було під різним господарський використанням. Переміщення сюди музею природи фактично зберегло стан храму. «Для мене особисто Замкова Гора є місцем народження Житомира. Тому я радий із того, що нині відроджується духовно-культурний центр міста», – додав керівник міста.

Нагадаємо, що правовою підставою для передачі культової споруди є стаття 17 Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації», Указ Президента України від 21 березня 2002 р. № 279 «Про невідкладні заходи щодо остаточного подолання негативних наслідків тоталітарної політики колишнього Союзу РСР стосовно релігії та відновлення порушених прав церков і релігійних організацій». Ці законодавчі акти підтверджують законність прохання віруючих повернути культову споруду – Хрестовоздвиженську церкву. 8 вересня 2011 року більшістю голосів депутати Житомирської обласної ради на шостій сесії шостого скликання прийняли рішення передати релігійній громаді Хрестовоздвиженську церкву.

Натомість, як повідомив міський голова Володимир Дебой, Житомирський краєзнавчий музей буде перенесено в інше приміщення: «Я впевнений, що музей природи буде розташовано в новому красивому приміщенні, яке буде більш зручним і для відвідувачів, і для працівників музею, адже дозволить розмістити і ті сотні експонатів, які досі не демонструвалися».

 

Управління по зв’язках з громадськістю    



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare