Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 34
візитів сьогодні: 5544
візитів всього: 482389
Прогноз погоди
Прес-конференція по запровадженню уроків енергоефективності у школах
24 вересня 2011 року 14:15

 

23 вересня після презентації мультсеріалу «Ведмедик Бу», спрямованого на підвищення попиту енергозбереження, зокрема і серед дітей початкових класів, відбулася прес-конференція за участю керівництва міста, області, Державного агентства з енергоефективності та представників делегації з Нідерландів.

Україно-Голландський проект «Молоді та енергоощадливі» передбачає запровадження у школах міста навчального курсу з ощадливого використання енергоресурсів уже з дитинства.

Про те, як все починалося розповів Житомирський міський голова Володимир Дебой: "Я мав честь бути запрошеним Національною агенцією з енергозбереження до міжурядової Україно-Голландської групи, яка ще рік тому розпочала роботу по організації цієї програми в Україні. Під час перебування в Голландії я запропонував, щоб саме в місті Житомирі ми провели презентацію пілотного для всієї України проекту, який сьогодні і презентували для наших школярів".

Про Українсько-Голландське співробітництво розповів Надзвичайний Високоуповноважений Посол Нідерландів Пітер Ян Волтерс: "Співпраця між Україною та Нідерландами є досить розвиненою. У нас вже є декілька домовленостей щодо співпраці у різних сферах. Я дуже вдячний меру міста і губернатору за те, що вони створили у Житомирі сприятливе для втілення нових ідей середовище. Це підтверджує те, як багато сьогодні дітей прийшли переглянути мультфільм, і з яким ентузіазмом вони його сприйняли. Діти вже починають розуміти, на скільки важливими є питання енергозбереження для їхнього майбутнього".

Координатор проекту від Нідерландського енергетичного агентства Ребека Ван Льовен-Йонс пояснила, чого чекають організатори від втілення проекту: "Наші зусилля спрямовані на те, щоб максимально поширити серед дітей знання про енергозбереження. Цільовою аудиторією для реалізації програми енергозбереження ми обрали саме дітей, віком від 6 до 11 років. Чому саме так? Тому що діти цього віку мають розум, який наче губка, всмоктує нові знання. Діти у такому віці мають дуже високу здатність до навчання. Вони також мають і велику силу надокучливості, завдяки чому можуть донести це послання до своїх батьків та однолітків. Крім того, науковцями доведено, що дуже складно змінити звички, які сформувалися саме у дитячому віці. Тому доречно розпочати навчати дітей енергозбереженню саме із раннього віку, закладаючи у них звички енергоощадливості. Я вірю, що цей проект буде успішним, і після Житомира запроваджуватиметься по всій Україні. Ми ж поведемо моніторинг результатів".

Микола Пашкевич, голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України: "Ми переконалися, що в Житомирі ще до впровадження цього проекту проводилася робота по енергозбереженню. Сьогоднішня реакція дітей свідчить про те, що вони вже підготовлені. Однак цей проект важливий не лише для дітей, а й для дорослих. Адже він об’єднує нас, наші бажання зберегти енергію, без якої існування не можливе".

 

Нагадаємо, що місто Житомир стало першим в Україні, де реалізовуватиметься навчальний проект "Молоді та енергооощадливі". У трьох школах міста, де втілюватиметься проект, організатори порівняють показники водо- та енергоспоживання перед і після реалізації програми. Триватиме курс «Молоді та енергоощадливі» у Житомирі до квітня 2012 року. Навчальна програма передбачає перегляд повчального мультсерілу дітьми молодшого шкільного віку, виконання спеціально розроблених вправ та домашніх завдань, а також проведення ігор, спрямованих на виховання звичок енергозбереження та енергоощадливості. Після навчального курсу діти пройдуть відповідну атестацію, що підтвердить рівень засвоєних ними знань у ході навчально-розважальної програми з енергоефективності.

 

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare