Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 34
візитів сьогодні: 5553
візитів всього: 482519
Прогноз погоди
22 вересня Житомир вшановує учасників партизанського руху
22 вересня 2011 року 14:16

До Дня партизанської слави та вшанування учасників  підпільно-партизанського руху під час Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років 22 вересня у Житомирі керівники області та міста, ветерани та громадськість Житомира поклали квіти до меморіальної дошки В.О. Кременецькому, меморіальної дошки З.Й. Кириленку, пам’ятника Г.І.Шелушкову, пам’ятника О.Д. Бородію.

Пам’ятний мітинг з нагоди вшанування учасників партизанського руху відбувся біля пам’ятного знаку “Партизанам-підпільникам Житомирщини”. Зі словами вдячності за мирне життя до присутніх ветеранів війни звернулися Житомирський міський голова Володимир Дебой, голова облдержадміністрації Сергій Рижук, заступник голови обласної ради Володимир Арешонков.

«Дорогі ветерани! Шановні співвітчизники, учасники партизанського руху! Саме завдяки вам сьогодні ми відзначаємо 70-ту річницю партизанського руху в Україні у період Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років. Житомирщина – колиска партизанського руху. Партизанська боротьба тут, на нашій землі, була найзапеклішою. Мільйони українців, у тому числі тисячі житомирян, пройшли крізь це пекло і не скорилися. Ми пам’ятаємо подвиг партизанів та підпільників-учасників партизанського руху, які у період Великої Вітчизняної Війни рятували нашу країну від нацизму. Ми знаємо, пам’ятаємо, шануємо вас!», – зазначив у виступі міський голова Володимир Дебой.

Спогадами про ті страшні роки поділилися і присутні на мітингу ветерани.

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare