Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 28
візитів сьогодні: 5529
візитів всього: 479847
Прогноз погоди
Житомир презентував інвестиційні можливості на першому обласному форумі «Житомирщина інвестиційна»
14 вересня 2011 року 19:52

Презентація інвестиційного потенціалу Житомирської області, у тому числі міста Житомира, з метою ознайомлення іноземних інвесторів із можливостями регіону відбулася сьогодні, 14 вересня, у м. Києві за участю Голови Верховної Ради України Володимира Литвина, керівництва Адміністрації Президента України, Кабінету Міністрів України, органів державної влади та місцевого самоврядування.

Володимир Литвин під час форуму зазначив, що подібні презентації потрібно провести для кожної області країни. «Потрібні не розмови про те, яка багата Україна та які талановиті і працьовиті люди в ній, а на практиці довести спроможність організувати та побудувати цивілізоване життя», – сказав він.

Делегація Житомирської області на чолі із головою облдержадміністрації Сергієм Рижуком, головою обласної ради Йосипом Запаловським, Житомирським міським головою Володимиром Дебоєм представили на Форумі 182 інвестиційні проекти загальною вартістю 4,4. млрд. дол. США.

Саме ж місто Житомир запропонувало на розгляд інвесторів 17 проектів. «Сьогодні ми представляємо потужні інвестиційні  проекти. Серед головних із них є «Теплокомуненерго», «Водоканал», можливість промислового виробництва. Ми пропонуємо прозорі умови інвестування, чесну та результативну співпрацю, яка матиме швидку окупність і разом з тим дасть можливість місту піднятись до європейського рівня», – мовив Житомирський міський голова Володимир Дебой перед початком презентації.

Для Житомира цей Форум важливий тим, на думку керівництва, що надає можливості презентувати місто як обласний центр, місто із великими надходженнями інвестицій та перспективами розвитку. Нагадаємо, що нині Житомир займає перше місце в області за обсягами надходження прямих іноземних інвестицій.

Як повідомив керівник міста Володимир Дебой по закінченні Форуму, він сьогодні уже розпочав переговори із інвесторами, які мають на меті приїхати до Житомира з метою детальнішого обговорення інвестиційних проектів.

Упевненість у хороших результатах презентації інвестиційних проектів висловив і голова облдержадміністрації Сергій Рижук. За словами очільника області, це вперше Житомирщина має позитивне зовнішньоекономічне сальдо. А свої капітали  регіону і місту зокрема довіряють  італійській, чеські, американські, німецькі інвестори.

В інвестиційному форумі «Житомирщина інвестиційна» взяли участь представники 80 найпотужніших вітчизняних та іноземних компаній, більше 20 банківських та фінансових установ, які працюють або ж мають намір працювати на теренах нашого регіону.

Під час презентації відбулося й урочисте підписання ряду угод та меморандумів щодо торговельно-економічного, науково-технічного та гуманітарно-культурного співробітництва.

Серед основних інвестиційних проектів Житомира – це і впровадження інноваційних технологій в системі тепло-забезпечення, що передбачає встановлення теплових насосів японського виробництва; і детальне планування району «Крошенський», що має на меті розміщення двох житлових кварталів з повним комплексом установ та підприємств місцевого значення.

Учасники заходу також мали змогу ознайомитися з виставкою робіт майстрів декоративно-прикладного та ужиткового мистецтва, художніх народних промислів Житомирщини.

 

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare