Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 32
візитів сьогодні: 5523
візитів всього: 464690
Прогноз погоди
Громадська рада при міському голові налаштована на активну роботу
7 вересня 2011 року 16:51

Засідання Громадської ради м. Житомира відбулося 6 вересня 2011 року за участю міського голови Володимира Дебоя.

Як зазначив міський голова, Громадська рада має стати дієвим органом в обговоренні стратегії розвитку міста, вирішенні наболілих питань: «Ваш авторитет і досвід стануть запорукою успішної діяльності. Для ефективної роботи необхідний зворотній зв'язок, дискусія перед прийняттям важливих рішень, донесення їх доцільності до кожного мешканця міста».

У ході першого засідання головою Громадської ради одноголосно обрано Петра Сауха, а також заступників – Йосипа Башека, Ларису Ткачук та секретаря ради Ольгу Білобровець.

«Наша мета, – зазначив голова Громадської ради Петро Саух, – мобілізувати зусилля членів громади для допомоги у вирішенні проблемних питань діяльності міста. Є необхідність зробити діяльність Громадської ради публічною. Вона повинна стати ініціатором організатором проведення семінарів, круглих столів, конференцій на суспільно-значимі теми».

На своєму першому засіданні президія Громадської ради затвердила план роботи на 2011 рік та розглянула перше питання, яке стосувалося ефективного використання землі міста Житомира, зокрема – земельної ділянки по вул. Корольова, 39.

Головне непорозуміння для житомирян із приводу цієї ділянки, на думку голови Громадської ради Петра Сауха та голови Ради підприємців, члена Громадської ради Валерія Онопрієнка, – це ототожнення Ботанічного саду зі старим фруктовим садом, про територію якого і йде мова. Насправді ж, як з’ясували під час обговорення члени президії, ця ділянка жодним чином не стосується території Ботанічного саду. Нині тут ростуть 50-річні фруктові дерева, які вже не плодоносять. За результатами обстеження фахівцями встановлено порушення родючого (гумусового) шару ґрунтів та недоцільність подальшої експлуатації плодового саду, який втратив свою продуктивність і є джерелом розповсюдження грибкових та вірусних хвороб багаторічних насаджень. Фруктовий (а не Ботанічний!) сад нині університетом не використовується, адже потребує значних капіталовкладень. Керівництво університету пропонує передати територію яблуневого саду у власність міста. Тому головним питанням, яке на сьогодні стоїть перед міської владою – це можливість отримання ділянки у власність міста.

Присутній на засіданні заступник міського голови Петро Закусило зазначив, що сьогодні про будівництво "Епіцентру" мова не йде. А суб’єкт, який виграє аукціон (у випадку продажу земельної ділянки через аукціон), забезпечить житомирян додатковими робочими місцями, до бюджету надійдуть кошти від продажу самої земельної ділянки, щомісячно бюджет міста поповнюватиметься коштами від сплати податку з доходів фізичних осіб. Фактично, на місці нинішнього яблуневого 50-річного саду може бути будь-який інший соціальний об’єкт чи об’єкт підприємницької діяльності. Територія ж Ботанічного саду не зменшиться. Тут і в подальшому ростимуть сотні видів рослин різних сортів.

На першому засіданні члени Громадської ради прийняли рішення про необхідність  більш широкого інформування населення через ЗМІ та представників даного органу щодо реальної ситуації, пов’язаної із земельною ділянкою, а також підготовки звернення Громадської ради до міської ради щодо підтримки ефективного її використання.  

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове