Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 30
візитів сьогодні: 5543
візитів всього: 482369
Прогноз погоди
Плани міської влади щодо використання резонансної земельної ділянки
5 вересня 2011 року 15:13

Для припинення суперечок і спекуляцій щодо продажу Ботанічного саду сьогодні, 5 вересня 2011 року, секретар міської ради Леонченко Н.П та заступник міського голови Закусило П.І. провели роз’яснення безпосередньо на місці, на території Житомирського національного агроекологічного університету.

Земельна ділянка біля ветеринарного і технологічного факультету площею 5,3882 га за адресою вул. Корольова, 39 не входить в межі ботанічного саду, а належить до категорії житлової і громадської забудови за генеральним планом, на чому наголосила Леонченко Н.П. На цій території знаходиться плодові насадження, які на сьогодні неефективно використовуються, тому що досягли своєї вікової межі, оскільки вони були насаджені у 60-ті роки минулого століття.

Секретар міської ради Наталія Леонченко наголосила на послідовності та поетапності процедури продажу: «На сьогоднішньому етапі розглядається лише порядок переходу земельної ділянки площею 5,3882 га в міську власність, на що є погодження ректора Житомирського національного агроекологічного університету та Міністерства аграрної політики для поповнення міського бюджету. Далі проводитиметься експертно-грошова оцінка та інші технічні процедури. Потім відбудеться власне аукціон, на якому будуть прийматися заявки від потенційних інвесторів. Від моменту прийняття рішення на сесії міської ради до проведення власне аукціону пройде щонайменше рік».

На питання про вже відомого покупця даної ділянки Закусило П.І відповів наступне: «Епіцентр», як і інші інвестори, має бажання купити землю в Житомирі, але може виграти інший інвестор і побудувати тут елітне житло, льодовий палац або іподром. Все залежить від того, хто виграє тендер, але в разі, якщо міська рада прийме рішення про продаж цієї земельної ділянки».

Отже, для ефективного і доцільного використання земель на сесії міської ради буде поставлено питання про виділення даної земельної ділянки. Що ж до Ботанічного саду, де знаходяться сотні культур, а особливо екзотичних видів, то він і далі милуватиме око жителів та гостей міста.



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare