Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 24
візитів сьогодні: 5529
візитів всього: 482689
Прогноз погоди
Готовність міста до зими
31 серпня 2011 року 20:40

31 серпня 2011 року відбулося виїзне засідання міського оперативного штабу з питань підготовки міського господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2011/2012рр. У засіданні взяли участь, окрім членів штабу, міський голова В.М.Дебой, депутати міської ради, представники головного управління ЖКГ та енергозбереження області.

Учасники засідання оглянули об'єкти теплового та житлового господарства міста на предмет готовності до опалювальний період. Зокрема, оглянули стан котельні по вул. Перемоги, 75, що перебувала на балансі ДП «Техносервісмолоко» ВАТ «Житомирмолоко». Підприємство не має фінансової можливості для продовження опалювального сезону в цьому році. Під загрозою  залишитися без тепла взимку опинилися мешканці прилеглих будинків, учні школи та ліцею. Єдомовленості із власниками і міська влада бере котельню на баланс міста для проведення ремонтних робіт та забезпечення житомирян теплопостачання.

ФОТО Аварійна труба, часткова справність лише одного із двох наявних котлів (якому вже понад 40 років і ККД котла – лише до 40%), повна відсутність лімітів газу – це те, що мало б забезпечувати опалювальний сезон для мешканців житлового будинку, учнів школи та ліцею, що розташовані по вул. Перемоги.

Готовність житлового фонду до зими та благоустрій прибудинкових територій  учасники виїзного засідання дивилися у мікрорайоні Малікова. Тут, як поінформувала начальник управління житлового господарства міської ради Світлана Півоварова,  керівник КВЖРЕПу першим здав акти готовності будинків роботи в осінньо-зимовий період.
Ремонт прибудинкової території, чистота у підїздах та підвалах,  квіти на клумбах — все це представники ЗМІ побачили на території мікрорайону.

За рахунок міського бюджету у Житомирі відремонтовано прибудинкових територій на суму 931,0 тис грн., виконано капремонт покрівель на суму 900,0 тис. грн., проведено капремонт інженерних мереж на 400,0 тис. грн., капремонт ліфтів – в сумі 200,0 тис. грн.

“Ми йдемо шляхом комплексного та якісного ремонту. Щоб не було так званого “латання”. Якщо вже взялися до справи, то необхідно робити її так, щоб результат тримався не рік-два, а прослужив довго", – зазначив міський голова  Володимир Дебой.

Міський голова також зауважив, що раціональне використання коштів має завжди бути підкріплене бажанням мешканців зробити щось для свого будинку, двору, мікрорайону: “Скільки б не прибирали житлово-комунальні служби, людина зможе оцінити роботу та цінуватиме результат лише тоді, якщо сама докладе зусиль для цього”.
Далі за планом - ознайомлення учасників виїзного засідання з організацією роботи цеху метрологічної повірки контрольно-вимірювальних приладів та засобів обліку на квартальній котельні по вул. Московській, 48 та проведенням капітального ремонту котельні по вул. Гоголівській, 3.

“Це приклад, коли виконується завдання Уряду щодо обгрунтованого тарифу: обгрунтований, це той, що облікований. Раніше рахували тариф по номіналу, кубометру, спаленому газу, і як результата — невдоволення мешканців та неякіне обслуговування. Сьогодні комунальне підприємство буде обслуговувати лічильники теплокомуненерго, водоканалу та КВЖРЕПів. Це дасть здешевлення робіт”, - прокоментував введення у дію цеху метрологічної повірки контрольно-вимірювальних приладів та засобів обліку міський голова Володимир Дебой.

ФОТО На місці напівзруйнованої будівлі за рік з'явився сучасний цех.

 

Довідково:

Роботи з підготовки об’єктів міського господарства до роботи в осінньо-зимовому періоді 2011-2012 років розпочалася відразу після закінчення попереднього опалювального сезону. 21 квітня відбулося засідання виконавчого комітету по підсумках роботи міського господарства в осінньо-зимовий період 2010/2011 року та окреслено коло проблем, сформовано завдання щодо діяльності галузі в підготовчий період 2011/2012 року. Відповідним рішенням від 21.04.08 №262 затверджені заходи з підготовки житлово-комунальних підприємств до роботи в зимовий період.

З метою оперативного аналізу та контролю за ходом підготовки підприємств міського господарства до роботи в зимових умовах створено оперативний штаб під головуванням заступника міського голови Боровця М.П. (проведено п’ять засідань).

На всіх об’єктах міського господарства ведуться заплановані роботи по капітальному та поточному ремонтах об’єктів, споруд та інженерних мереж.

На сьогодні технічна підготовка об’єктів не нижче у порівнянні з минулорічними показниками та відповідає середньому по галузі ЖКГ України.

 

 

Станом на 30.08.2011 року всього по місту відремонтовано асфальтобетонне покриття 36 вулиць та провулків загальною площею 35,9 тис. кв.м., виконано профілювання грунтово-щебеневе покриття 24 вулиць та провулків площею 80,2 тис. кв.м. Вартість робіт складає 5,7 млн. грн., у тому числі  за рахунок державної субвенції 2,1 млн. грн.:
- асфальтобетонного покриття – 22,3 тис. кв.м.;
- грунтово - щебеневого покриття  - 5,1 тис.кв.м.;

Роботи із комплексної підготовки міського господарства до роботи в осінньо-зимових умовах  в стадії завершення.
На сьогодні забезпечено стовідсоткову оплату за спожитий природний газ у минулому опалювальному сезоні, що забезпечить своєчасне виділення лімітів на початку опалювального  сезону  2011-2012рр. природним  газом.



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare