Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 23
візитів сьогодні: 5553
візитів всього: 476901
Прогноз погоди
З 23 серпня почне курсувати електропоїзд сполученням Житомир-Київ
22 серпня 2011 року 18:17

Відкриття електропоїзду на дільниці Житомир-Київ Південно-Західної залізниці відбулося 22 серпня 2011 року за участю керівництва області, міста та Укрзалізниці.

Вперше на маршруті Житомир-Київ почав курсувати електропоїзд № 862/861 підвищеного комфорту, першими пасажирами якого стали начальник Південно-Західної залізниці Олексій Кривопішин, перший заступник Генерального директора «Укрзалізниці» Сергій Болоболін, голова облдержадміністрації Сергій Рижук, голова обласної ради Йосип Запаловський, Житомирський міський голова Володимир Дебой та всі, хто доклали зусиль для запуску електропоїзду.

Як повідомив міський голова Володимир Дебой, запуск електропоїзда є ще одним потужним поштовхом для розвитку міста разом із капітальним ремонтуванням доріг до міста, автомобільних шляхів загального користування та прибудинкових територій у місті. «Адже Житомир – це столиця області, комфортне місто, що має потужний промисловий потенціал та всі можливості для розвитку. Ми впевнені, що таким чином збільшиться пасажиропотік до Житомира», – зазначив міський голова.

Задля впровадження цього проекту Південно-Західна залізниця провела роботи з електрифікації та модернізації інфраструктури на дільниці Фастів-Житомир. Змонтовано контактну мережу довжиною 101 км., встановлено 2199 опор контактної мережі, пересувну тягову підстанцію «Житомир-тяга» на ст. Крошня, розкатано 116 км. несучого тросу та контактного дроту.

Вже завтра електропоїзд сполученням Житомир-Київ-Житомир зможе перевезти 900 пасажирів у кожному напрямку. Тривалість руху – 1 год. 34 хв. Вартість проїзду – 24 грн. 82 коп.

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare