Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 22
візитів сьогодні: 5529
візитів всього: 477064
Прогноз погоди
Звіт управління регулювання земельних відносин

 

4 серпня 2011 року відбулося засідання виконавчого комітету Житомирської міської ради. Члени виконкому заслухали звіт управління регулювання земельних відносин.

Заступник начальника управління Єлізавета Лалименко доповіла про роботу управління, плани на наступний рік та проблемні питання  галузі.

Так, за звітний період спеціалістами управління розглянуто 2765 заяв громадян та 1530 звернень суб’єктів господарювання, проведено 16 засідань міської комісії по вирішенню земельних спорів, проведено 15 засідань міської комісії по земельних питаннях, 7 конкурсних комісій по визначенню суб’єктів оціночної діяльності для оцінки земельних ділянок несільськогосподарського призначення, на яких розміщені об’єкти нерухомого майна, укладено 108 договорів оренди юридичними та фізичними особами, загальна сума річної орендної плати склала 25 193 366,45 грн.

“В управлінні ведеться в електронному вигляді база даних щодо продажу земельних ділянок. За звітний період на підставі рішень Житомирської міської ради було продано 26 земельних ділянок загальною площею 4,1211 га на суму 5 931 440 гривень. Було проведено земельні торги у формі аукціону, на якому було продано 1 земельну ділянку, площею 0,5 га, вартість якої становила 1 059 812 гривень”, - зазначила Є.Лалименко.

Станом на 1 липня 2011 року введено кадастрові дані по 2509 земельним ділянкам і робота продовжується.
Управлінням регулювання земельних відносин міськради до продажу підготовлено 3 земельних ділянки в межах міста із 17, передбачених для приватизації. Комісійно проведено обстеження вкраплених земельних ділянок сільських рад на території міста.
Серед проблеми, що гальмують процеси налагодження земельного ринку в межах міста, Єлізавета Лалименко зазначила:  «Це недостатнє фінансування Програми Земельної реформи, яка потребує дуже великих коштів».
Члени міськвиконкому запропонували управлінню активізувати роботу міської комісії з питань визначення та відшкодування збитків, заподіяних територіальній громаді м. Житомира внаслідок порушення земельного законодавства, та проводити щомісячно засідання вказаної комісії для залучення до сплати за землю землекористувачів, розробити план роботи управління та узгодити його із депутатською комісією з питань містобудування, архітектури та землекористування.

Управління по зв'язках з громадськістю міської ради



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare