Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 35
візитів сьогодні: 5554
візитів всього: 476932
Прогноз погоди
Ситуація з водозабезпеченням у місті
28 липня 2011 року 10:28

Ввечері, 27 липня 2011 року відбулося засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, на якому розглядалася ситуація, що склалася внаслідок відключення від енергопостачання об’єктів забезпечення міста питною водою та заходи щодо її нормалізації.

Голова комісії, заступник міського голови Боровець М.П. повідомив, що 27 липня з 12.00 год. до 50 % населення міста залишилися без централізованого водопостачання у зв’язку з відключенням ПАТ «ЕК «Житомиробленерго» від електропостачання об’єктів КП «Водоканал» за неповну оплату спожитої електричної енергії, що при нинішніх погодних умовах спекотного літа неприпустимо і спричиняє передумови щодо виникнення надзвичайної ситуації екологічного, санітарно-епідеміологічного та техногенного характеру.

У своєму виступі начальник управління з питань НС та ЦЗН міської ради Дідківський М.П. зауважив, що припинення енергопостачання об’єктів водопостачання суперечить закону України «Про питну воду та питне водопостачання» (ст. 6). У зв’язку з відключенням насосних станцій водопостачання 3-го підйому – «Польова», «Щорсо-Соколовського масиву», «Північно-Західного району», «Богунія» може виникнути надзвичайна ситуація.

З метою недопущення виникнення такої ситуації, комісією прийнято низку рішень, які мають забезпечити нормальну життєдіяльність населення та стійкість підприємств життєзабезпечення. Зокрема, КП «Водоканал» повинно організувати підвезення води мешканцям міста, які не отримують її через систему централізованого водопостачання, а при необхідності і підприємствам, установам, організаціям, вжити заходів щодо недопущення погіршення якості питної води. Важливо, для упередження подібних ситуацій комунальному підприємству підготувати позов до суду щодо вирішення питання встановлення екологічної броні для насосних станцій 3-го підйому води та активізувати роботу серед населення щодо необхідності своєчасних розрахунків за послуги водопостачання та водовідведення. Вирішено також провести аудит фінансово-господарської діяльності підприємства "Житомирводоканал" з метою оптимізації його діяльності.

Юридичному  департаменту доручено підготувати подання до прокуратури щодо порушення законодавства з питань забезпечення населення питною водою та створення передумов виникнення надзвичайних ситуацій санітарно-епідеміологічного характеру. Суперечки між об’єктами господарювання не повинні впливати на нормальний ритм життя міста. Поставлено завдання відповідним службам вивчити можливість та порядок порушення питання про реприватизацію ПАТ «ЕК «Житомиробленерго» та звернення до НКРЕ щодо порядку формування та складових тарифів на електроенергію.

 

 

Управління по зв'язках з громадськістю

 

 



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare