Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 23
візитів сьогодні: 5515
візитів всього: 464529
Прогноз погоди
Встановлення металопластикових вікон триває
28 липня 2011 року 09:28

У розпал літа кипить робота щодо  підготовки дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів до нового навчального року. Особливістю цьогорічного поточного ремонту є масове встановлення металопластикових енергозберігаючих вікон у школах та садочках міста. Понад 400 таких вікон вже встановлено у близько 40 навчальних та виховних закладах міста за кошти батьків. Ще стільки ж склопакетів встановлюють за кошти, виділені із міського бюджету. Близько 800 одиниць – саме стільки нових вікон отримали загальноосвітні навчальні та виконані заклади вже цього року за Програмою по заміні віконних блоків на склопакети на умовах співфінансування. Однак ці цифри далеко не остаточні. Адже робота по заміні вікон продовжуватиметься і надалі.

Нагадаємо, що нині триває Програма по заміні віконних блоків на склопакети на умовах співфінансування, спрямована на підтримку активних батьківських комітетів. Згідно із умовами Програми тепер лише 50% вартості металопластикових вікон оплачують батьки і ще стільки ж коштів виділяється із міського бюджету. 1 млн. грн. – саме стільки коштів виділено із міського бюджету на реалізацію цієї Програми. Така  пропозиція не залишила осторонь батьків, які раніше (у більшості випадків) встановлювали нові вікна повністю за власні кошти.

«Навчально-виховний процес закладів освіти залежить і від матеріально-технічної бази. Не секрет, що підготовкою закладів освіти до нового навчального року в основному займалися батьки. В цьому році за ініціативи міського голови Володимира Дебоя, яку підтримали депутати міської ради, була прийнята Програма по заміні віконних блоків на склопакети. Тобто 50% фінансують батьки і 50% – міська рада», – говорить директор загальноосвітньої спеціалізованої школи № 16 Володимир Карпець, у навчальному закладі якого нині продовжується заміна вікон. Як повідомив директор школи, батьки охоче йдуть на ініціативу влади по заміні вікон. Так, цьогоріч за кошти батьків учнів ЗОШ № 16 протягом квітня-травня 2011 року встановлено 30 металопластикових вікон на суму 55 200 грн. Ще 30 вікон на таку ж суму оплачено за рахунок міського бюджету. Їх встановлення закінчиться цього тижня.

Володимир Карпець також додав, що і батьківський комітет, й адміністрація школи сподіваються на подальшу підтримку загальноосвітніх закладів із боку влади. Адже навчальні заклади міста мають велику потребу у покращенні матеріально-технічної бази.

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове