Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 29
візитів сьогодні: 5527
візитів всього: 463576
Прогноз погоди
Міський голова оглянув стан будівництва музичної школи
20 липня 2011 року 16:10

Як ведуться будівельно-монтажні роботи музичної школи по вул. Михайлівській? Цим питанням особисто зацікавився міський голова Володимир Дебой. А тому сьогодні, 20 липня, мер Житомира разом із заступником Олександром Бочковським та  головним архітектором міста Тарасом Борисом оглянули хід виконання робіт.

«Енергію дітей необхідно направляти у хороше русло. І якщо це буде мистецтво, фізкультура, спорт, здоровий спосіб життя, то їх чекає і хороше майбутнє. Тому музична школа – дуже важливий соціальний об’єкт для міста та наших дітей», – зазначив Володимир Дебой, оглядаючи приміщення школи.

Будівництво школи стало можливим завдяки виділенню із міського бюджету 2 млн. грн. та підтримки такої ініціативи обласною владою шляхом виділення 3,5 млн. грн. субвенцій за кошти державного бюджету. «Це яскравий приклад співфінансування, коли ініціативи місцевої влади знаходять підтримку на рівні області та держави», – додав міський голова.

Нагадаємо, за подібними програмами нині діє міська влада і щодо ремонтування ліфтів, заміни аварійного обладнання хлораторної насосної станції, заміни вікон у навчальних загальноосвітніх закладах. Тому для реалізації цих програм готуватимуться проекти щодо можливості їх співфінансування.

Проект музичної школи розроблений на основі архітектурного планування будівлі початку ХХ століття. Будівництво ведеться по архівних матеріалах попередньої будівлі. А тому, всі зауваження щодо «неправильної кладки» є недоцільними. Про це повідомив головний інженер проекту. Також, за його словами, темпи робіт повністю відповідають запланованому графіку. І вже до Дня міста планують встановити вікна, оздоблені на старовинну манеру.

Нагадаємо, що музична школа була побудована у 1917 році. Це одна із найстаріших музичних шкіл України. У 1926 році тут був розміщений синематограф «Люкс», де піаністом з музичного супроводу фільмів працював В.С. Косенко. У залі кінотеатру також виступали композитор Михайло Скорульський, Оксана Петрусенко, Наталя Ужвій.

Нова ж школа розрахована на 640 учнів з одночасним навчанням 160 осіб. Замість 2-поверхової будівлі (якою була колишня музична школа) тепер на житомирян чекає 3-поверхова, і, як повідомив головний архітектор міста Тарас Борис, повністю оздоблена під стиль епохи Відродження з елементами неокласицизму та частково елементи українського ренесансу.     

Також у найближчому майбутньому планується і реконструкція вулиці Михайлівської. Нагадаємо, що ця пропозиція до міського голови надійшла від президії Ради старійшин, які під час минулого засідання Ради розглядали питання покращення благоустрою міста та відновлення архітектури будівель по вулиці Михайлівській, яка є одним із історичних місць Житомира.

Тому сьогодні керівництво міста разом із представниками Ради старійшин оглянули і стан будівель по вулиці Михайлівській.

 

 

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове