Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 26
візитів сьогодні: 5515
візитів всього: 464529
Прогноз погоди
Міська влада долучила до міського бюджету додатково понад 50 млн. грн.
15 липня 2011 року 09:51

На 50,5 млн. грн. збільшено міський бюджет. Про це повідомив директор департаменту бюджету і фінансів міської ради Сергій Гаращук 14 липня 2011 року під час V сесії Житомирської міської ради VI скликання.

З державного бюджету для бюджету міста виділено майже 36 млн. грн., з яких 27,7 млн. грн. – відшкодування різниці в тарифах на послуги теплопостачання, які надаються комунальним підприємством «Житомиртеплокомуненерго».

А можливим це стало завдяки співпраці міського голови та виконавчих органів Житомирської міської ради з обласною державною адміністрацією, Урядом країни та центральними органами виконавчої влади.

Тому питання «Про внесення змін до міського бюджету» стало одним з основних під час V сесії.

"На ремонт доріг і вулиць міста за рахунок державних коштів Житомир отримав 11 мільйонів… А попередньо за розрахунками, запропонованими Укравтодором, місто мало б отримати лише 3,5 млн. грн. на ремонт доріг. Нині у нас вперше з'явилась можливість частину цих коштів (931,5 тис. грн.) у рамках кошторису перерозподілити на ремонт прибудинкових територій, чого раніше не здійснювалось", –  зазначив міський голова Володимир Дебой.

Таким чином Житомир отримав можливість не лише покращити стан автомобільних доріг, а й асфальтне покриття прибудинкових територій.

Як зазначив директор департаменту бюджету і фінансів міської ради Сергій Гаращук, міська влада, у свою чергу, спрямовуючи майже 4 млн. грн. із міського бюджету на співфінансування пріоритетних проектів, має змогу додатково залучити близько 11 млн. грн. державних коштів та ще 1 млн. грн. із позабюджетних джерел на покращення стану об'єктів комунальної власності міста. Серед визначальних проектів – заміна зношеного та аварійного устаткування хлораторної водопровідної насосної станції ІІ-го підйому – 5,4 млн. грн., заміна ліфтів у житлових будинках міста – 1,2 млн. грн., завершення будівельно-монтажних робіт музичної школи по вул. Михайлівській – близько 4 млн. грн. (що дасть можливість завершити будівельно-монтажні роботи вже в поточному році). З метою створення належних і комфортних умов для дітей у навчальних закладах міста завдяки спільній роботі громадськості міста і міської влади проводиться заміна вікон на сучасні металопластикові та енергозберігаючі. Для цього обсяг фінансування пропонується збільшити на 600 тис. грн.

Депутати також підтримали пропозицію погоджувальної ради ліквідувати відділ по контролю експлуатації міських об’єктів інженерних інфраструктур та соцкультпобуту Житомирської міської ради (відомий як служба «15-80»), який фінансується виключно з міського бюджету та дублює функції комунального підприємства «Міський інформаційний центр». Таким чином його ліквідація зекономить понад 300 тис. грн. бюджетних коштів у рік. Натомість функції комунального підприємства будуть розширені для покращення його роботи та задоволення запитів громадян.

В цілому на потреби підприємств, установ та організацій комунальної власності з усіх джерел фінансування додатково спрямовано майже 63 млн.грн.

Депутати міської ради ухвалили відповідне рішення.

 

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове