Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 32
візитів сьогодні: 5538
візитів всього: 482014
Прогноз погоди
Брифінг із секретарем міської ради
14 липня 2011 року 21:05

14 липня 2011 року під час І перерви сесії Житомирської міської ради відбувся брифінг із секретарем міської ради Наталією Леонченко. У ході розмови із журналістами Наталя Петрівна прокоментувала ті питання, які найбільше цікавили представників ЗМІ.

Одним із них стало питання про забезпечення виконання Закону України «Про доступ до публічної інформації» Житомирською міською радою. Зокрема, інформаційне наповнення офіційного сайту міськради. Як повідомила Наталія Леонченко, всі проекти рішень виконавчого комітету та сесій Житомирської міської ради розміщуються на сайті відповідно до закону – за 20 днів до їх розгляду.

Що ж до наповнення рубрик «Рішення виконавчого комітету» та «Рішення сесій», де, за словами журналістів, немає багатьох документів, управління по звя'зках з громадськістю інформує:

  1. На офіційному сайті Житомирської міської ради розміщено:

-         всі рішення сесій, зокрема: рішення 1-4 сесій п’ятого скликання – 137 рішень (22 рішення попередньої 4 сесії).

-         Рішення виконавчих комітетів міської ради, зокрема 20 рішень виконавчого комітету міської ради від 07.07.2011 року окрім рішень, які стосуються питань, підготовлених БТІ, питань, що стосуються дітей (усиновлення, позбавлення батьківських прав тощо) та надання матеріальної допомоги.

  1. На разі, на сайті міської ради розміщено проекти рішень на наступні засідання виконавчого комітету – 74 документи.
  2. Проекти рішень 5 сесії шостого скликання оприлюднені всі - 58.
  3. Телефони звернення громадян, управління по зв’язках з громадськістю, електронна пошта та адреса міської ради розміщені на головній сторінці, на банері міської ради. Телефони окремих управлінь, відділів – у вертикальному меню, рубрика «Департаменти, управління, відділи».

Із приводу доступу до публічної інформації Наталія Леонченко також прокоментувала і свою позицію щодо прийнятого депутатами Регламенту міської ради, внесені до якого зміни (можливість внесення депутатом питання на порядок денний сесії безпосередньо під час засідання) можуть суперечити чинному законодавству, і відповідно, викликати протест прокурора. «Тому я наполягатиму, щоб ці зміни були переглянуті на наступній сесії Житомирської міської ради», – повідомила секретар міської ради.

 

Управління по зв'язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare