Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 35
візитів сьогодні: 5529
візитів всього: 479674
Прогноз погоди
Рухомий склад Житомирського ТТУ збільшився на 5 одиниць
11 липня 2011 року 19:07

Сьогодні, 11 липня, відбувся запуск на лінію придбаних раніше у м. Вінниці 5 трамваїв чеського виробництва. Оглянули техніку перед початком введення в експлуатацію і губернатор області Сергій Рижук, міський голова Володимир Дебой та заступник міського голови Микола Боровець.

Як зазначив міський голова, техніка пройшла повний капітальний ремонт і готова до експлуатації. Трамваї мають ресурс на 10 років роботи.

Нагадаємо, що 10 років тому рухомий склад електротранспорту міста сягав понад 200 одиниць техніки. Сьогодні ж це число є удвічі меншим. Тому придбання тролейбусів і трамваїв є одним із головних завдань міської влади на даний час.

Можливість реально покращити сервіс у перевезенні житомирян, на думку керівництва міста, дасть ремонт наявних одиниць парку трамвайно-тролейбусного управління, купівля нової та відремонтованої техніки, а також розширення їх маршрутів. Нагадаємо, що більше 2 років тому за рахунок бюджетних коштів було оплачено 2 нові тролейбуси. Однак через банкрутство фірми, яка отримала гроші, місто їх не могло впродовж цього часу отримати. «Сьогодні ми ведемо переговори із керівництвом заводу щодо отримання першого нового тролейбуса вже до кінця літа. Ми також розглядаємо питання придбання у наступному році з десяток нових тролейбусів», – повідомив Володимир Дебой.

Ще одним актуальним питанням, що впливає на фінансове забезпечення ТТУ, є велика кількість пільгових категорій у місті. Сьогодні за рахунок державних субвенцій покривається лише 30% перевезень громадян за пільговими категоріями. Все інше – виплати із міського бюджету, які сягають 10-12 млн. грн.. «Наша мета сьогодні – перетворити за кілька років ЖТТУ у прибуткове підприємство та спростувати чутки щодо його ліквідації», – нагадав Житомирський міський голова.

Кожен трамвай обійшовся міському бюджету у приблизно 240 тис. грн., що за словами директора КП «Вінницьке трамвайно-тролейбусне управління» Володимира Бугайчука, дорівнює вартості хорошого капітального ремонту. Новий же трамвайний вагон коштує приблизно 1,5 мнл. євро.

 

Управління по зв’язках з громадськістю

 



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare