Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 24
візитів сьогодні: 5520
візитів всього: 464645
Прогноз погоди
Як попередити втрати води
4 липня 2011 року 19:39

 На сьогоднішній день однією із найважливіших проблем у роботі житомирського водоканалу є необлікована трата води. Дані за минулий рік свідчать про те, що ця проблема потребує негайного вирішення. Про це на брифінгу поінформував заступник міського голови Микола Боровець.

“Для того, щоб знизити показники втрати води, потрібно провести комплекс заходів. Вже створена робоча група, яка вивчає  питання недооблікованої втрати води та напрацьовує механізм контролю за використанням води”, - зазначив М.Боровець.

На разі розробляється Положення обліку та використання води, ведеться активний пошук вирішення даної проблеми, проводиться ревізія каналізаційних стоків, а також до уваги береться досвід інших міст по вирішенню даного питання, зокрема Тернополя та Новоград-Волинського. 

Микола Боровець зазначив, що загальні втрати води по місту складають 51%. Разом з тим, головною причиною є не зношеність мереж, а власне недооблік води. Так, існує 20-25% відхилень між загальним показником лічильників в квартирах і показником лічильника на будинок. Сьогодні необхідним є встановлення лічильників у приватному секторі, зокрема, для ведення обліку води на поливання та інші витрати. Ще одне питання, що потребує вирішення — це ціни та собівартість послуги: ціни на електроенергію зростають, мережа водопостачання потребує ремонту та модернізації, відповідно водоканал працює у збиток.

Робоча група також працює над питанням обліку водовідведення.  Вивчається питання каналізаційних стоків в місті, оскільки до 30% стоків приватні фірми зливають не у міську каналізацію. А це вже проблема екологічного характеру.

Заступник міського голови також наголосив на відповідальності осіб, які незаконно використовують мережі водогону та каналізації.

 

Управління по зв'язках з громадськістю міської ради



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове