Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 46
візитів сьогодні: 5516
візитів всього: 464547
Прогноз погоди
Дієвий менеджмент як інструмент позитивних змін
25 червня 2011 року 16:23

 

24.06.2011 р. відбулося засідання оперативного міського штабу з розгляду питань підготовки міського господарства до роботи в осінньо-зимовий період за участю міського голови Володимира Дебоя.

Напередодні, 23 червня 2011 р. у Києві пройшло засідання Робочої групи з реформування ЖКГ, яку очолює Перший віце-прем’єр-міністр України Андрій Клюєв, наякому були присутні міські голови міст Житомира – В. Дебой, Вінниці – В. Гройсман та Черкас – С. Одарич, а також представники профільних урядових установ.

          Міський голова В.М. Дебой повідомив, що серед питань, які розглядалися на засіданні Робочої групи, було формування тарифів на житлово-комунальні послуги, гаряче водозабезпечення, підтримка та розвиток ОСББ, упорядкування прибудинкових територій. Основним завданням Робочої групи є підготовка Концепції реформування ЖКГ. На засіданні міські голови поставили низку конкретних запитань, які вимагають вирішення. Зокрема, В. Дебой підняв питання щодо необхідності зміни тарифів на водопостачання. Житомир сьогодні має один з найнижчих тарифів за водопостачання та водовідведення. В умовах швидкого подорожчання всіх складових тарифу, це призводить до зростання боргів підприємства. Учасниками висловлювались також пропозиції створення єдиних регіональних компаній, які б об’єднувала міські «Теплокомуненерго» і відповідно «Водоканали».

           Як зазначив міський голова Володимир Дебой, «в умовах збитковості всієї галузі ЖКГ важливим є ведення дієвого менеджменту, застосування енергозберігаючих технологій, які дають відчутний ефект у найближчому майбутньому. Недопустимим є перекладення вартості безоблікової продукції на витрати людей. Як приклад, втрати води «Водоканалами» складають близько 30%, за що платить населення».

            На думку міського голови В.Дебоя, єдиним має бути підхід до автономного опалення. При його вирішенні треба враховувати розбалансування системи тепло забезпечення міста та небезпеку, яку несуть ці системи в багатоповерхових будинках.

Вдалим можна назвати рішення міської влади щодо співфінансування шкіл та міської ради зі встановлення вікон в загальноосвітніх та дошкільних закладах. Такий підхід забезпечує відповідальне ставлення батьків, учнів, економію тепловитрат. Керівництво школи та батьківський комітет мають можливість вибирати матеріали та замовників, враховуючи при цьому ціну та якість.

        Володимир Дебой переконаний, що «в сучасних умовах для вирішення багатьох проблемних питань життєзабезпечення міста критерієм дієвості стають конкретні, чіткі пропозиції по виходу із ситуації. Важливим є вміння вживати заходи, які дадуть позитивний результат, економію коштів, зменшать заборгованість, вкладення грошей в перспективні об’єкти. Ефективним є застосування позитивного досвіду, зокрема спрощення процедури оформлення документів з ведення бізнесу».

            На засіданні штабу також заслухано низку нагальних питань з підготовки міського господарства до роботи в осінньо-зимовий період.

 

Управління по звязках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове