Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 39
візитів сьогодні: 5536
візитів всього: 477498
Прогноз погоди
Забезпечення міста питною водою
25 червня 2011 року 09:05

 

24 червня 2011 року відбулося засідання міської комісії з питань техніко-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому розглядалося питання забезпечення жителів міста питною водою гарантованої якості.

 

Розгляд питання про якість води у гарячу літню пору комісією є актуальним. У період посушливого літа кількість води зменшується і погіршується. Як зазначив голова міської комісії з питань ТЕБ та НС, заступник міського голови М.П. Боровець, «питання забезпечення мешканців Житомира якісною питною водою є одним з пріоритетних у діяльності міської влади. Необхідно розглянути всі засоби та шляхи для збереження належної якості води. З метою упередження надзвичайних ситуацій продумати взаємодію всіх органів, служб у разі припинення централізованого водопостачання».

Як повідомив головний інженер КП «Житомирводоканал» Корець В.С., для дотримання гарантованої якості води згідно вимог санітарних норм силами комунального підприємства «Житомирводоканал» проведено низку заходів. Зокрема, введено нову, більш прогресивну технологію процесу очистки вод та застосовуються сучасні реагенти. В умовах посушливого літа також організовано перекачку води із водосховища «Житомирське»  у водосховище «Відсічне».

Всупереч думкам багатьох житомирян щодо високої якості джерельної води, зазначимо, що очищена водопровідна вода у місті є найчистішою. Підприємством розроблено план заходів і виконуються роботи по знезараженню та промиванню водопровідних мереж міста. Особлива увага при цьому приділяється тупиковим районам розподільчої мережі водопостачання. З боку міської санітарної епідеміологічної служби та комунального підприємства «Житомирводоканал» забезпечується постійний контроль якості води на всіх етапах водоочищення.

Для розуміння глибини проблеми та відповідності підготовлених пропозицій члени міської комісії ТЕБ та НС виїхали на територію «Водоканалу» та оглянули місце перекачки води із водосховищ, водозабір, процес очистки води.  

 

  

 

 

 

 

 

Управління по звязках з громадськістю

 



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare