Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 47
візитів сьогодні: 5552
візитів всього: 479448
Прогноз погоди
Відбувся Форум громадських організацій
7 квітня 2009 року 17:30
Відбувся Форум громадських організацій


7 квітня 2009 року у приміщенні міської ради відбувся Форум громадських організацій. Ініціатором проведення заходу виступила житомирський міський голова Віра Шелудченко.
Головною метою проведення Форуму було підписання Хартії про співпрацю між міською радою та неурядовими громадськими організаціями Житомира. Участь у заході зголосилося взяти 39 громадських організацій.
Форум розпочався з привітального слова міського голови Віри Шелудченко. Міський голова зокрема зазначила, що сьогодні надзвичайно актуальним є питання вдосконалення механізмів співпраці між міською радою, її виконавчим комітетом та представниками громадських організацій, політичних партій, релігійних громад. За словами очільника міської ради, на часі розширення повноважень самоврядних органів, посилення їх здатності активно долучатися до участі в управлінні регіональними та державними справами.
За міським головою слово взяв секретар міської ради Анатолій Каленський, який теж підкреслив надзвичайно важливу роль організацій третього сектору в сучасному житті міста.
Після цього до присутніх звернулася начальник управління по зв’язках з громадськістю міської ради (яке провело всю організаційну роботу по підготовці Форуму) Ольга Білобровець, яка оголосила порядок денний зібрання та основні принципи впровадження нових механізмів співпраці міської ради та громадських організацій нашого міста.
Далі слово було надано представникам громадських організацій, які мали змогу висловити своє відношення до пропонованого до підпису документу.
Після нетривалого обговорення проекту Хартії та попунктного голосування за її текст присутні представники громадських організацій проголосували за документ в цілому й слідом за міським головою скріпили його своїми підписами.
Таким чином, в Житомирі вперше запроваджено досвід тісного співробітництва органів місцевого самоврядування та представників громадськості, а наше місто стало першим обласним центром в Україні де підписано подібний документ.

Довідково:
З текстом Хартії можна ознайомитися в розділі «Громадське життя».

                                                              
   
                 
  

    







Прес-служба Житомирської міської ради                    


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare