Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 33
візитів сьогодні: 5530
візитів всього: 477329
Прогноз погоди
Житомир приймає учасників велотуру «Україна без сиріт
23 червня 2011 року 17:29

 

 

23 червня 2011 року Житомир приймає учасників Національного велотуру “Україна без сиріт”. Житомир — останнє місто, яке відвідала група, що рухається з Волинської області до Києва.

 

Дві групи учасників акції: одна з Маріуполя, інша — з с.Доманове, Волинськоа обл., рухаються назустріч одна одній. Діти у супроводі дорослих проїдуть велосипедами сотні кілометрів, щоб зустрітися в Києві, столиці України, 26 червня 2011 р. У Києві учасники акції вручать офіційні звернення від руху "Україна без сиріт" Президенту, Верховній Раді та Кабінету Міністрів України. Акція завершиться святковим дійством та молитвою за дітей-сиріт і тих, хто може стати їхніми батьками, на головній площі України — Майдані Незалежності.

 

Кожна група складатиметься з усиновлених дітей, дітей з прийомних сімей та дитячих будинків і рухатиметься в супроводі дорослих та груп підтримки.

 

На маршруті слідування групи роблять зупинки в містах для участі в численних акціях: круглих столах, прес-конференціях, концертах, дитячих програмах та спортивних іграх, зустрічах із владою та ін.

 

Вітаючи учасників велотуру у місті Житомирі, заступник міського голови Олександр Бочковський зауважив, що для виконавчого комітету Житомирської міської ради, як органу опіки та піклування, питання соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, зокрема щодо влаштування дітей, які втратили родину, до сімейних форм виховання, завжди будуть пріоритетними.

 

Дуже приємно, що маршрут велотуру „Україна без сиріт” проліг через наше місто і житомиряни матимуть нагоду долучитися до заходів, які відбуватимуться сьогодні на майдані ім.С.П.Корольова”, - зазначив О.Бочковський.

 

Як поінформувала начальник служби у справах дітей міської ради Надія Косяк, пріоритетними напрямками у влаштуванні дітей, які втратили родину, є сімейні форми виховання.

 

За 5 місяців 2011 року 25 дітей влаштовано під опіку (для порівняння за весь 2010 рік -35), 7 дітей усиновлено та створено 1 прийомну сім’ю, до якої влаштовано 3 дітей”, - зазначила Н.Косяк.

 

У Житомирі в сім’ях опікунів та піклувальників виховується 295 дітей, створено та діють 5 дитячих будинків сімейного типу та 13 прийомних сімей, в яких виховується 59 дітей.

 

Управління по зв'язках з громадськістю міської ради



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare