Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів:
візитів сьогодні: 5535
візитів всього: 480639
Прогноз погоди
"Виконано" – "В роботі" – "Не виконано", або "освіжити пам'ять" потрібно не чиновникам…
22 червня 2011 року 12:28

Саме за такими критеріями оцінюється діяльність, плани роботи представників владних структур на одному з проектів громадського моніторингу політичних обіцянок. За останніми даними редакторів інформаційного порталу та деяких журналістів місцевих ЗМІ, Житомирський міський голова Володимир Дебой не виконав близько 50 своїх обіцянок. Та чи дійсно це так?

 

На сайті "Владомера" всі плани діяльності міської ради  марковані як "В роботі". Деякі представники місцевих ЗМІ, покликаючись на редактора порталу Роланда Мікеладзе, стверджують, що всі обіцянки "Не виконано". Так, серед цього списку і нагородження кращих школярів стипендіями, проведення "Зірниці", конкурс "Журналіст року", розвиток промисловості Житомира, створення Ради керівників та підприємців, Громадської ради.

 

Житомирська міська рада спеціально для газети "20 хвилин" та інформаційного порталу "Владометр" нагадує:

  • "Зірниця" – Обласний етап Всеукраїнської військово-патріотичної гри "Зірниця" відбувся 20 травня 2011 року.
  • "Кращим школярам стипендії" – 1 червня, у День захисту дітей, 25 кращих учнів Житомирський загальноосвітніх навчальних закладів отримали стипендії від міського голови Володимира Дебоя.
  • "Громадська рада" – Звітне  засідання Громадської ради відбулося 30 березня 2011 року за участю мера міста. Повідомляємо, що наступне засідання Громадської ради відбудеться у липні 2011 року.  Під час зустрічі 30 березня було обговорено питання щодо подальшого функціонування дорадчого органу, а також Володимир Дебой повідомив, що планує створити Раду старійшин та Раду підприємців.
  • "Рада старійшин" – Вже 29 квітня 2011 року Рада старійшин створена – відбулося її перше організаційне засідання. Друга зустріч президії ради старійшин відбулася 9 червня. Деталі читайте на сайті Житомирської міської ради в рубриці "Новини".
  • Рада керівників та підприємців також не "обіцянка", а існуючий дорадчий орган, перше засідання якого відбулося 15 червня 2011 року. А рішенням виконавчого комітету Житомирської міської ради від 07.04.11 погоджено Програму підтримки малого підприємництва у місті Житомирі на 2011-2012 роки.
  • "Журналіст року" – Що ж до проведення конкурсу "Журналіст року", то його ніхто не відмінив. Конкурс неодмінно буде, але не для "найслухняніших" представників ЗМІ, а об’єктивних журналістів, які не спотворюють навмисне інформацію та не викривляють факти.
  • "Енергозберігаючі технології" – Впровадження енергозберігаючих технологій також активно здійснюється. Вже взимку, 17 лютого, розпочали переоснащувати обладнання котелень та замінювати котли на енергозберігаючі, за рахунок яких щомісячна економія газу та електроенергії лише на 1 котельні складає близько 52 тис. грн.
  • "Оснащення шкіл, дитячих садків" – не просто обіцянка. Нині у Житомирі впроваджено програму  встановлення у школах пластикових вікон, здійснення утеплення та поточних ремонтів за рахунок співфінансування із міського бюджету. До цього ж всі роботи з підготовки навчальних закладів міста здійснювалися лише за кошти батьків. Цьогоріч додатково було виділено 400 тис. грн. на ремонт загальноосвітніх навчальних закладів міста.
  • "Придати місту "обличчя"". В Житомирі проведено загальноміське прибирання, результат якого – чисті вулиці, унормовані прибудинкові території, озеленене та уквітчане місто, відновлено освітлення літака. Нині ж розпочато ремонт дорожнього покриття. Також проводиться загальноміський конкурс «Моє квітуче місто».

 

Сучасна медична апаратура, Гранти для молоді, Публічні звіти, Розвиток спорту, Збільшення автопарку громадського транспорту, Налагодження роботи із представниками малого та середнього бізнесу – всі ці пункти не залишаються поза увагою влади і, тим більше, не  трактуються як "Не виконано". Адже потребують постійної роботи. І за 7 місяців діяльності нової команди втілити їх повністю практично не можливо.

 

Однак, позитивні зрушення очевидні. Так, парк трамвайно-тролейбусного управління збільшено ще взимку. Сучасною медичною апаратурою поетапно забезпечуються лікувальні установи міста (Житомир отримав реанімобіль, дитячій стоматологічній поліклініці передано сертифікат на купівлю необхідної стоматологічної установки, також дитяча лікарня міста отримала УЗД-апарат, виділено понад 200 тис. грн. на ремонт харчоблоку дитячої лікарні по вул. Шевченка, 2).

 

Житомирська міська рада не має наміру втручатися у внутрішню політику місцевих ЗМІ та звертається до журналістів із проханням об’єктивно висвітлювати інформацію, не опускаючись до рівня "жовтої бульварної" преси.

 

Редакції ж інформаційного порталу "Владометр" та газети "20 хвилин" просимо надалі використовувати перевірені дані. Всю офіційну інформацію про діяльність міської влади ви можете знайти на сайті Житомирської міської ради – http://zt-rada.org.ua


Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare