Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 34
візитів сьогодні: 5539
візитів всього: 476621
Прогноз погоди
Володимир Дебой взяв участь у семінарі з підвищення енергоефективності
8 червня 2011 року 15:51

Сьогодні, 8 червня, міський голова Володимир Дебой взяв участь у семінарі UKEEP. Керівництво міста разом із представниками Європейського банку Реконструкції та Розвитку обговорювали можливості підвищення енергоефективності у місті.

 

Мер міста зазначив: «Мені приємно, що житомиряни-підприємці, керівники зацікавилися темою енергозбереження та запровадження їх у своїх підприємствах» і додав, що міська влада у дозвільних процедурах підтримуватиме ті підприємства, які шукатимуть шляхи підвищення енергоефективності. Володимир Дебой висловив впевненість, що в місті є багато підприємств, які швидко можуть повернути кредитні кошти і бізнес-проекти яких працюватимуть ефективно та купно.

 

Та і сам Житомир може отримати прямий кредит по ЄБРР. «Однак, поки що про це стверджувати зарано. Вже півроку міська влада серйозно займається цим питанням.  Сьогодні ми вже маємо погодження на те, щоб отримати від ЄБРР серйозний кредит і грантові кошти. Для міста прямий кредит ЄБРР на Теплокомуненерго та Водоканал дуже потрібний, адже він доволі ефективний», – повідомив Володимир Дебой.

 

Ефективне використання енергоносіїв та пошук альтернативних джерел енергії потрібні не лише Житомиру, а й Україні в цілому. Як зазначив міський голова, сучасні підприємства для зменшення енергозатрат активно замінюють застаріле обладнання на нове з більшим коефіцієнтом ефективності.

 

Нагадаємо, що UKEEP – це кредитний продукт, розроблений Європейським Банком Реконструкції та Розвитку (ЄБРР), для українських приватних підприємств будь-якого сектору економіки, котрі прагнуть здійснити інвестування у підвищення ефективності використання енергії чи створення джерел відновлюваної енергії – інвестиції, результатом котрих буде скорочення споживання енергоносіїв, збільшення їх виробництва чи більш ефективне їх використання. UKEEP надає безкоштовну технічну допомогу міжнародних експертів з енергоефективності підприємствам, чиї проекти відповідають умовам фінансування програми. Якщо проект виявиться реальним до впровадження, UKEEP сприяє отриманню позики для здійснення даного проекту.

 

Управління по зв’язках з громадськістю

 



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare