Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 34
візитів сьогодні: 5526
візитів всього: 464713
Прогноз погоди
Попередження розповсюдження ВІЛ-інфекції
25 травня 2011 року 09:00

Методи профілактики розповсюдження Віл-інфекції обговорювали вчора, 24 травня, у прес-центрі міської ради під час конференції за участю директора центру соціальних служб для дітей, сім'ї та молоді Ольги Юрченко, заступника головного лікаря Житомирського обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом Інни Товкач; заступника начальника управління державного департаменту України з питань виконання покарань Анатолія Бобриньова та представника Всеукраїнської мережі людей, які живуть з ВІЛ Геннадія Смика.

 

Як зазначила директор центру соціальних служб для дітей, сім'ї та молоді Ольга Юрченко, проблема розповсюдження Віл-інфекції нині є дуже актуальною насамперед для молоді. Якщо раніше була досить поширена думка, що цією молоддю є особи із неблагополучних родин, то сьогодні статистика свідчить про інше: більшість ВІЛ-інфікованих людей – це молодь із благополучних сімей, які просто нехтують здоровим способом життя та вдаються до згубних звичок.

 

 Сьогодні більше 800 житомирян перебувають на обліку в обласному центрі профілактики та боротьби зі СНІДом. Тобто це кожен 400-сотий житомирянин. «Але ці цифри далекі від реальності, – наголосила заступник головного лікаря центру Інна Товкач. – Адже більшість Віл-інфікованих не знають про свій діагноз та не бажають його визнавати, або й навіть проходити обстеження».

 

Вікова категорія хворих на СНІД та віл-позитивних осіб становить переважно 20-40 років.

Серед найбільш поширених шляхів передачі Віл-інфекції, за словами Інни Товкач, сьогодні є на першому місці парентеральний шлях передачі, тобто шляхом ін’єкційного вживання наркотиків, на другому – статевий шлях. Досить поширеним (близько 15%) є і передача інфекції ВІЛ від матері до дитини.

 

Учасники прес-конференції закликали всіх вести здоровий спосіб життя, а тих, хто потрапив у ситуації ризику зараження ВІЛ/Снідом, пройти якомога раніше обстеження та тестування на інфекцію. Адже рання діагностика допомагає швидше розпочати підтримувальну терапію, а значить продовжити життя інфікованого та зберегти здоров'я його близьких.

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове