Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 91
візитів сьогодні: 5518
візитів всього: 464633
Прогноз погоди
Курс на зелений туризм
25 травня 2011 року 09:21

Житомирський міський голова Володимир Дебой взяв участь у презентації проекту, спрямованого на розвиток внутрішнього туризму «КЛО-уїкенд», розробленого мережею АЗС «КЛО».

 

Про перспективи розвитку туристичного Житомира розповів журналістам Володимир Дебой 24 травня під час міні-конференції. Так, міський голова повідомив, що планується відбудувати дороги не лише до Житомира, а й у місті, спрямувати активні дії на покращення благоустрою, а також пропагувати пам’ятки природи, архітектури та культури, якими повинні пишатися всі житомиряни. Вже на даний момент ведуться серйозні роботи щодо впровадження у місті попиту на зелений туризм. Програму розвитку саме цієї галузі розробляють сьогодні фахівці Інституту підприємництва та сучасних технологій.

 

«Дуже приємно, що Житомир став першим містом у проекті розвитку внутрішнього туризму. І це правильно, адже наш поліський край дуже багатий природою, має безліч унікальних пам’яток архітектури та культури. Саме над програмою розвитку зеленого туризму на  Житомирщині ми сьогодні активно працюємо із мерами міст області, головами районних адміністрацій та Інститутом підприємництва і сучасних технологій», – зазначив мер міста.

 

Великою позитивною відмінністю Житомира від багатьох міст України та закордону є і стан повітря. Про це зазначив міський голова, адже він нещодавно повернувся із робочої міжнародної поїздки з Ізраїлю,  по закінченні якої і порівняв атмосферний стан: «Після тієї священної землі приїхати на українську землю і вдихати наше чисте свіже повітря – це справжнє задоволення».

 

Володимир Дебой також висловив сподівання на спільну діяльність щодо туристичного проекту «КЛО-уїкенд» у рамках розвитку програми зеленого туризму. Зокрема, це сплата податків мережею АЗС «КЛО» саме до міського бюджету, а не скарбниці інших міст. «Давайте працювати так, щоб підприємство, яке діє у місті, відповідно і сплачувало податки до міської казни. Такі структури ми всіляко підтримуватимемо», – зазначив мер Житомира.

 

Організатори проекту також презентували інформаційне видання про місто із найкращими та найбільш привабливими для туристів місцями Житомира.

 

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове