Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 29
візитів сьогодні: 5526
візитів всього: 464717
Прогноз погоди
З турботою про дітей
19 травня 2011 року 12:56

Вже доброю традицією для м. Житомира стало проведення зустрічі міського голови із випускниками загальноосвітніх навчальних закладів із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

 

Саме така зустріч відбулася сьогодні, 19 травня, у Житомирській міській раді. 27 випускників загальноосвітніх навчальних закладів міста привітав від імені міського голови заступник міського голови Олександр Бочковський: «Сьогодні перше ваше доросле свято. Тому в цей урочистий день ми бажаємо вам успіхів у навчанні, роботі та подальшому житті. Міська влада робитиме все для того, щоб підтримувати вас. Здоров’я і наснаги вам!».

 

Відповідно до розпорядження міського голови, випускники під час урочистої зустрічі отримали фінансову та матеріальну допомогу, а також персональні вітальні листівки.

 

«Ми зустрічаємо дітей, коли вони починають навчатися в школах, а сьогодні випроводжаємо в доросле життя.  Цього дня на святі присутні не лише випускники шкіл, а й ті люди, які весь час були з ними – найближчі родичі, опікуни та вчителі. Навіть по закінченні школі ці діти залишаються під супроводом соціальних служб міста», – зазначила начальник служби у справах дітей Житомирської міської ради Надія Косяк.

 

На сьогодні у м. Житомирі на первинному обліку служби у справах дітей міської ради перебуває 438 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з яких 127 дітей мають статус дитини-сироти, а 311 – дитини, позбавленої батьківського піклування.

 

В сім’ях опікунів, піклувальників виховується 295 дітей, у прийомні сім'ї та дитячі будинки сімейного типу м. Житомира та області влаштовано 39 дітей, 107 дітей виховуються в державних закладах. З інших регіонів до м. Житомира прибуло 89 дітей, із них 55 виховуються в сім’ях опікунів, піклувальників, а 34 – у прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу, які розташовані в місті.

 

Опікунами та піклувальниками над дітьми призначено 261 особу. І лише 18 із них не перебувають у родинних стосунках із підопічними дітьми. Переважна більшість опікунів віком від 40 років.

 

Управління по зв’язках з громадськістю

 



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове