Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 31
візитів сьогодні: 5555
візитів всього: 476953
Прогноз погоди
Наталія Леонченко: «Житомир по праву може вважатися центром з вивчення історії підкорення космосу»
18 травня 2011 року 16:03

18-20 травня у м. Житомирі проходить Міжнародна наукова конференція «Людина і Космос». До обговорення стану та перспектив космічної галузі України та сусідніх держав долучилися і представники міської та обласної влади.

 

Секретар Житомирської міської ради Наталія Леонченко у своєму виступі зазначила: «Наше місто стало тією колискою, що дала дорогу в світ нашому славному земляку Сергію Корольову. Сьогодні ж у Житомирі функціонує єдиний в Україні музей Космонавтики, де представлені експонати космічної тематики з усього Радянського Союзу. Природно ж, що постало питання щодо його розширення».

 

Як говорить Наталія Леонченко, вже незабаром при музеї працюватиме планетарій, роботи по спорудженню якого вже ведуться: «Це стане додатковою родзинкою у космічній значимості нашого міста», – додала секретар Житомирської міської ради і закликала житомирян гордитися містом. Адже Житомир – мала батьківщина видатного українця – Сергія Павловича Корольова і по праву може вважатися науково-дослідним центром з вивчення історії розвитку підкорення космосу людиною.

 

Нагадаємо, що напередодні, 14 травня, відбулася зустріч секретаря Житомирської міської ради Наталії Леонченко, заступника голови губернатора Віктора Балюрко із відомим українським космонавтом Георгієм Гречко.

Візит Георгія Михайловича до м. Житомира відбувся у рамках заходів, присвячених 50-річчю польоту Юрія Гагаріна у космос, які здійснюватимуть впродовж усього 2011 року.

 

 Георгій Гречко працював під керівництвом С.П. Корольова. Тому цього дня він разом із керівниками міста та області відвідав Житомирський музей Космонавтики та приведений до повної відповідності з оригіналом будинок-музей, у якому народився Сергій Корольов.

Неофіційний візит видатного космонавта до м. Житомира відбувся у дусі спілкування із гостями-відвідувачами музею, за розповідями та спогадами про космічні польоти, автографами і, звичайно ж, із хорошим святковим настроєм.

 

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare