Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 31
візитів сьогодні: 5530
візитів всього: 481550
Прогноз погоди
Міська рада жінок вшановує жінок-учасниць Великої Вітчизняної війни
9 травня 2011 року 17:11

9 травня Україна святкує День Перемоги над нацистською Німеччиною у Великій Вітчизняній війні. Цей день для українців є одночасно і святом і сумним нагадуванням про жахливі 1941-1945 роки. Але сила духу народу, його самопожертва та прагнення до волі у воєнний час довели, що життя – то найцінніший скарб, і варто боротися за нього. Невплинно біжить час і, на жаль, героїв трагічних подій – ветеранів Великої Вітчизняної війни стає з кожним роком все менше. Для нас вони є прикладом надзвичайної відваги, символом віри і сили, тому кожен рік 9 травня вся країна вшановує людей, що не шкодували свого життя, здоров¢я задля миру, задля щастя наступних поколінь.

Для старовинного міста Житомира День Перемоги є дійсно особливим днем. Кожна громадська організація міста вважає за честь приймати у себе в гостях  ветеранів-героїв. Жіноча рада міста Житомира розгортає активну діяльність по підготовці свята і намагається усіма силами підтримати гордих  та незламних, але, на жаль, з роками хворих та беззахисних, учасників бойових дій.

9 травня 2011 року об 11.00 на базі Університету «Україна» Жіноча рада організувала свято для жінок-ветеранів, сильних і мужніх, які пройшли пекельні роки війни. Для них лунала музика, їм дарували квіти, для них звучали слова подяки та великої шани, до них прислухалися, їм вклонялися. До кого б не зверталися ветерани, кому б не розповідали свої історії, для усіх то були слова мудрості, печалі і віри в молоде покоління. 35 учасниць бойових дій зібралися для того, щоб привітатися, згадати пройдений  шлях, поділитися спогадами молодості, віддати шану тим, хто поліг у боротьбі за волю та перемогу.

Серед учасників зустрічі керівники ветеранських організацій ЖЕКів №3 Руденко Неля Іванівна, №11 Валова Тамара Андріївна, №16 Антоненкова Іраїда Євгенівна, голова соціально-побутової комісії Короловської районної ради Остринська Людмила Іванівна.

Лідер ветеранів міста Житомира Віра Аркадіївна Прохорова розповідала реальні історії про страшні події минулого, нелюдські умови життя,  описала горе та страждання людей, яким випала доля бути сильними, боротися. І вони вистояли, нереальними зусиллями, але все ж таки вибороли свободу своїй країні, своїм дітям.

Учасниця бойових дій Антоненкова Іраїда Євгенівна розповіла про бойовий шлях жіночого полку, бійцем якого вона була від початку до кінця війни.

Великі випробування припали на долю учасникам трудового фронту. Про це розповіли ветерани Багаєва Галина Іванівна, Камишна Євгенія Михайлівна.

Олена Дікова-Фаворська, голова міської ради жінок, виступила зі словами великої вдячності та пошани до жінок-героїнь, які виносили величезне фізичне та моральне навантаження. Їх тягар був занадто важким для тендітних плечей, але вони не мали іншого вибору як боротися до останніх сил, до останнього подиху.

Майбутні  покоління людей ніколи та ні за яких обставин не повинні забути про одну з найбільших трагедій людства. Тому вкрай важливо, щоб громада, а особливо молодь, пам¢ятала хто пожертвував своїм здоров¢ям, своїм щастям, своїм життям задля того, щоб мир настав знову і ніколи не закінчувався.

Атмосфера зустрічі була надзвичайно теплою, звучали слова спогадів, пісні воєнних років у виконанні хору клубу «Ветеран», що діє при територіальному центрі обслуговування людей похилого віку.

Міська рада жінок дякує усім гостям-ветеранам за чудовий вечір спогадів і бажає їм доброго здоров¢я та наснаги. Низький уклін Вам, захисники Вітчизни, та вічна шана! 

Свято підготували члени президії жіночої ради м. Житомира – Світлана Савчук, Леонора Сметаніна, Світлана Жаворонкова, Надія Войцехівська, Ганна Антипова та Світлана Тузенко.



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare