Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 31
візитів сьогодні: 5556
візитів всього: 482571
Прогноз погоди
У Житомирі вшанували льотчиків-авіаторів Великої Вітчизняної війни
7 травня 2011 року 18:51

 Сьогодні, 7 травня, біля пам’ятного знака "Літака" вшановували тих, хто кров'ю своєю скропив землю у роки війни, хто пройшов крізь бої, лихо, голод і холод, хто вижив і кого вже немає – ветеранів війни, льотчиків-захисників Батьківщини, очевидців подій 1941-1945 років.

На урочистий мітинг та покладання квітів, присвячені Дню Перемоги, прийшли керівництво міста, ветерани та громадськість Житомира.

Житомирський міський голова привітав ветеранів війни із наступаючим святом – Днем Перемоги, а також зазначив: "Цей парк – історичне місце. Адже присвячене людям-героям, які з неба визволяли місто – льотчикам-авіаторам. Парк підготували спеціально до 30-річчя перемоги нашого народу у Великій Вітчизняній війні. Сьогодні йому вже 36 років".

Володимир Дебой закликав житомирян поважати такі місця. Адже ще кілька місяців тому парк Перемоги був дуже захаращений та засмічений. На сьогоднішній день літак відреставровано, відновлено біля нього освітлення та встановлено на пам’ятному знаку світлодіодні вогні, які що створюють ефект польоту.

Міський голова також подякував учням, студентам, громадськості старшого віку та представникам ЗМІ, які долучилися до урочистого мітингу, тим самим проявивши повагу до ветеранів. "Ми матимемо можливість і 9 травня святковою ходою вшанувати ветеранів Великої Вітчизняної війни та вклонитися біля монументу Слави воїнам, які загинули", – сказав на завершення Володимир Дебой.

Майор Володимир Ульянченко під час мітингу нагадав, що цей літак (МИГ-15) – спеціально створений на замовлення керівництва. Швидкість – 1 тис. км/год. Надійний для льотчика, захисний, міг здійснити посадку навіть при 50-60 пробоїнах. Такі літаки здійснювали польоти впродовж 56 років. МИГ-15 використовували в якостях винищувача, перехватчика, розвідника, безпілотного літака.













Управління по зв’язка з громадськістю

 

 


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare