Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 2
переглядів: 54
візитів сьогодні: 5530
візитів всього: 481498
Прогноз погоди
Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт за напрямом „Економіка підприємства та управління виробництвом" вперше проведено у Житомирі
1 квітня 2009 року 11:12
Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 30.10.2008 р. № 992 „Про проведення Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з природничих, технічних і гуманітарних наук у 2008/2009 навчальному році" Житомирський державний технологічний університет вперше в регіоні обрано базовим вищим навчальним закладом з проведення II туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за напрямом „Економіка підприємства та управління виробництвом". Проведення такого масштабного заходу є результатом плідної роботи науково-педагогічного складу кафедри економіки ЖДТУ, очолюваної професором Данилком В.К.

Головою конкурсної комісії призначено Георгія Виговського - к.т.н., доцента, проректора з науково-педагогічної роботи, завідувача кафедри менеджменту ЖДТУ; заступником голови конкурсної комісії Данилка Валерія Кириловича - д.е.н., проректора з наукової роботи ЖДТУ. До складу оргкомітету Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт ввійшли відомі науковці з Києва, Житомира, Донецька, Харкова, Херсона, Дніпропетровська, Тернополя.

27 лютого 2009 року відбувся І етап II туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт на базі університету. На конкурс було надіслано близько 200 студентських наукових робіт. Географія конкурсу охоплює майже всі вищі навчальні заклади України, які здійснюють підготовку спеціалістів за напрямом „Економіка підприємства".

Студентські наукові роботи оцінювались за наступними критеріями: актуальність, перспективність, економічна та соціальна значимість теми дослідження; наукова новизна; відповідність очікуваних результатів потребам науки і практики; перспективи впровадження; якість викладення матеріалу роботи; оформлення наукової роботи; рівень опрацювання літератури.

За підсумками І етапу II туру було визначено 50 кращих робіт, автори яких на основі Індивідуальних запрошень галузевої конкурсної комісії взяли участь у її етапі - підсумковій науково-практичній конференції. Конференція відбулася 27 березня в конференц-залі Житомирського державного технологічного університету, де за результатами наукової доповіді та в процесі дискусії автори захистили власні наукові здобутки.

Відкрив пленарне засідання ректор Житомирського державного технологічного університету, доктор технічних наук, професор Петро Мельничук, який відзначив необхідність проведення даного заходу для розвитку молодої генерації науковців та реалізації їх здобутків в формуванні та нарощуванні національного багатства України.
В роботі конференції взяли участь заступник голови Житомирської обласної державної адміністрації Микола Черненко, начальник управління освіти і науки Житомирської обласної державної адміністрації Олександр Пастовенський, в.о. Голови Ради по вивченню продуктивних сил України НАН України, д.е.н., професор, член-кореспондент УААН Михайло Хвесик, голова Правління Житомирського обласного об'єднання громадської організації „Спілка економістів України", д.е.н., професор Юзеф Цал-Цалко, начальник Головного управління економіки Житомирської обласної державної адміністрації, к.е.н. Зінаїда Янченко.

Учасники конференції брали участь в роботі двох секцій - „Економіка підприємств України та пріоритети їх конкурентної політики" та „Інноваційно-інвестиційні проблеми розвитку та управління виробництвом", за результатами роботи яких було присуджено 15 перших та по 16 других та третіх місць.

Учасники науково-практичної конференції відмітили належний організаційний та науковий рівень даного заходу, що дає можливість сподіватися на подальші перспективи проведення Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт в стінах Житомирського державного технологічного університету наступного року.


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare