Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 38
візитів сьогодні: 5546
візитів всього: 477275
Прогноз погоди
25 років з дня аварії на ЧАЕС. Житомир пам’ятає
26 квітня 2011 року 17:16
25 років від дня аварії на Чорнобильській АЕС виповнилося сьогодні, 26 квітня. З цієї нагоди відбулося урочисте покладання квітів до меморіальної дошки Г. Готовчицю, пам’ятних знаків «Чорнобильський біль» та «Пожежним, які врятували світ».

Вшанувати пам’ять всіх загиблих та постраждалих внаслідок аварії прийшли керівники області, міста, вдови ліквідаторів та вся небайдужа громадськість Житомира.

Міський голова Володимир Дебой, відкриваючи мітинг-реквієм, зазначив: «Сьогодні трагічний день, день пам’яті, день скорботи. Саме цей трагічний день 25 років тому розділив долю сотень тисяч людей на два життя: життя до Чорнобиля і життя після. Ми пам’ятаємо і шануємо усіх тих житомирян, які стали першими героями, першими ліквідаторами і вберегли наше майбутнє».

Як  повідомив міський голова, нині у місті проживає понад 4,5 тис. ліквідаторів, учасників цих трагічних подій.

Не залишили без уваги 25 роковини аварії, не зважаючи на своє таке ж за масштабами горе, і представники японської делегації.

Член ради японської громадської організації  «Чорнобиль-Тюбу» Мічіє Джино висловила українцям свої співчуття: «Ми приїхали до вас із Японії, яка за 8 тис. км. звідси, для того, щоб бути разом із вами  у цей день і цей час, коли минає 25 років із дня Чорнобильської катастрофи. Від імені усіх членів нашої організації висловлюю співчуття тим, хто досі страждає від проблем зі здоров’ям через наслідки трагедії». Мічіє Джино подякувала ліквідаторам за те, що вони, жертвуючи собою врятували світ від радіації, а також зазначила, що їх організація і надалі допомагатиме Україні.


Мітинг-реквієм біля пам’ятного знаку "Чорнобильський біль"







Мітинг-реквієм біля пам’ятного знаку "Пожежним, що врятували світ"


 

Управління по зв’язках з громадськістю

 



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare