Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 46
візитів сьогодні: 5531
візитів всього: 477384
Прогноз погоди
Міський голова зустрівся з ліквідаторами аварії на ЧАЕС
19 квітня 2011 року 16:17
19 квітня міський голова Володимир Дебой провів планову зустріч із представниками чорнобильських громадських організацій та благодійних фондів, присвятивши її 25 роковинам аварії на Чорнобильській АЕС.

«Це, дійсно, та трагедія, яка стала уроком і чорним болем нашої держави. Особливо це стосується Житомирської області, а отже – і нас з вами. Тому основна мета нашої зустрічі – обговорити ці головні проблеми та намагатися їх вирішити», – повідомив Володимир Дебой.

У ході бесіди із представниками чорнобильських організацій та благодійних фондів міський голова дав головному архітектору міста Тарасу Борису доручення проаналізувати технічну можливість збільшення кількості меморіальних плит,  розміщення на них імен ліквідаторів біля пам’ятного знаку «Чорнобильський біль». Також у подальшому (за позитивного висновку архітектора) провести громадські слухання по даному питанню, публічно та відкрито визначивши ті категорії ліквідаторів та кількість розміщення імен на меморіальних блоках. Як стало відомо, нині на цих дошках викарбувано майже 260 імен тоді, як у місті Житомирі живуть 3 400 ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

Володимир Дебой також підтримав прохання присутніх представників організацій на поїздку у м. Прип’ять. З цією метою міський голова дав доручення на виділення автобусу (9 травня) для ліквідаторів та постраждалих на ЧАЕС з метою проведення поминальних заходів.

Також до 25 роковин аварії на ЧАЕС у школах та інших навчальних закладах міста проводитимуться зустрічі учнів із ліквідаторами, під час яких кожен бажаючий зможе детально ознайомитись із подіями 1986 року.

До установ та закладів міста (особливо медичних) міський голова Володимир Дебой звернувся із закликом зробити на дверях кабінетів спеціальні таблички, оголошення, вивіски на позачерговий прийом інвалідів, ветеранів, ліквідаторів. Адже цим проявляється звичайна людська вихованість та повага.

 

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare