Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 22
візитів сьогодні: 5537
візитів всього: 481910
Прогноз погоди
Житомир підписав Меморандум української платформи інтеркультурних міст
30 березня 2011 року 19:30
 29 березня 2011 року заступник міського голови О.М. Бочковський взяв участь у Міжнародному семінарі «Інтеркультурні міста: українська платформа».

Ініціаторами цього заходу виступили Міністерство культури України, Центр розвитку «Демократія через культуру». Його метою є  запровадження успішного досвіду програми ради Європи і ЄС «Інтеркультурні міста» в Україні. Проект передбачає обмін досвідом між містами з неоднорідним національним складом населення. Ці міста готові використати в політиці місцевого розвитку сучасні принципи між культурного діалогу та розвинути культурне партнерство з відповідними містами Європи.

Одним із ключових моментів цього заходу стало підписання Меморандуму – базового документу української платформи інтеркультурних міст. До Меморандуму серед інших долучилися міста Мелітополь, Житомир, Вінниця, Хмельницький, Луцьк.

За словами заступника міського голови О. Бочковського, Житомир, в якому проживає близько 100 національностей відкритий до спілкування з іншими містами та використання позитивного досвіду. Зокрема, корисними були озвучені на семінарі практики представника Італії Адиля ель Маруахі з м. Реджо Еміліо, в якому проживає значна кількість українців. Суть проекту полягає в організації більш комфортного співжиття народів різних національностей та культур.

Загалом українські міста не мають серйозних міжнаціональних конфліктів та проблем. У виступах директора Центрально-Азійської мережі культури та мистецтв Алмакан Найзабекової з Бешкеку та начальника культурних програм міністерства культури Вірменії Вікторії Сукіасян з Єревану прозвучало прагнення використати передовий успішний досвід українських і європейських міст з метою вирішення суттєвих проблем у цій галузі.

Як зазначив О.М. Бочковський, Житомир має намір використовувати потенціал культурного і творчого розмаїття місцевих громад.

 

Управління по звязках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare