Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 26
візитів сьогодні: 5537
візитів всього: 464292
Прогноз погоди
Відбулася офіційна зустріч у міській раді
30 березня 2011 року 10:45
 Під час зустрічі обговорювались питання налагодження дружніх українсько-польських стосунків. 2011 рік Польщею оголошено роком України під час відзначення Всесвітнього дня полонії за кордоном. 6-7 травня урочистості з нагоди цього свята відбудуться у Вінниці та Бердичеві, на які запрошуються представники влади та громадськості Житомирщини.

Міська влада підтримала пропозиції та ініціативи польської сторони. Цвинтар у Житомирі є одним із чотирьох найбільших польських кладовищ у світі. За ініціативою Почесного консульства у Житомирі пропонується надати йому статус історичної памятки культури. Значна робота у цьому напрямку уже проведена.

Важливим для польської громади є також увіковічнення пам’яті відомого польського музиканта, державного та громадського діяча Я.Падаревського. Виставку з історії його життя та діяльності було розгорнуто у Житомирі та у Варшаві наприкінці 2010 року. На разі з метою вшанування імені та пам’яті про житомирський період його життя виготовлено меморіальну дошку. Досягнуто домовленості щодо сприяння представниками консульства у налагодженні співробітництва між польськими містами та Житомиром.

 

Управління по звязках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове