Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 31
візитів сьогодні: 5516
візитів всього: 464553
Прогноз погоди
Профілактика захворювання на туберкульоз
23 березня 2011 року 15:35
Профілактична загальноміська акція до Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом та місячника протидії туберкульозу пройшла 22-23 березня в Житомирі.

Протягом цих днів з 14.00 до 18.00 год. у ТРЦ «Глобал UA», «Еко», «Дастор», обласному торговельному центрі працювали інформаційно-профілактичні пункти з метою популяризації серед населення знань щодо профілактики й лікування туберкульозу та ведення здорового способу життя.

Акція відбулась за сприяння Житомирської міської ради, Міського центру для дітей, сім'ї та молоді, управління охорони здоров’я міської ради та міської організації Червоного Хреста.

Кожен бажаючий мав змогу безкоштовно поміряти тиск, отримати консультації медсестер щодо профілактики не лише туберкульозу, а й різних захворювань.

Старша медсестра міської організації товариства Червоного Хреста Галина Ковальчук повідомила: «Лише за один день до нас звернулися понад 150 осіб, щоб поміряти тиск. І це лише по одному інформаційному пункті. Ще більше людей отримали довідкові брошури для профілактики захворювання. Сьогодні ж очікується приблизно стільки ж бажаючих. Адже люди приходять, цікавляться і з задоволенням вимірюють тиск».

Медсестри, задіяні в акції, закликають всіх регулярно проходити флюорографію.

За словами Галини Ковальчук, організація «Червоний хрест» допомагає людям у боротьбі з туберкульозом не лише консультаційно, а й матеріально, продуктами харчування та одягом.

На разі у місті проходить місячник боротьби з туберкульозом. До профілактичних акцій долучилися також навчальні заклади Житомира, які проводять щодо цього комплекс заходів: читання лекцій, написання диктантів, рефератів, творів. Також нещодавно серед учнівської молоді пройшов конкурс мультимедійних презентацій «Ти повинен це знати». Червоний хрест нагородив 36 учасників конкурсу, які підготували найкращі роботи у номінації «Разом проти туберкульозу».

Нагадаємо, що завтра, 24 березня – Всесвітній день боротьби з туберкульозом.


Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове