Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 23
візитів сьогодні: 5560
візитів всього: 481414
Прогноз погоди
Перша нарада міського голови із керівниками навчальних закладів міста
16 березня 2011 року 09:26
15 березня міський голова Володимир Дебой зустрівся із керівниками навчальних закладів Житомира. Перед початком наради мер міста зазначив: «Особисто для мене це освіта є пріоритетним напрямком. Адже вплив школи сьогодні стає на рівні впливу сім'ї. І саме від школи у великій мірі залежить подальше формування особистості".

Володимир Михайлович подякував освітянам за їх самовіддану працю із дітьми. Керівники найкращих середніх навчальних закладів отримали квіти та почесні грамоти за плідну організаторську роботу по інноваційному розвитку системи освіти.

З метою зацікавлення та стимулювання до навчання житомирських школярів Володимир Дебой планує запровадити 25 стипендій міського голови (по 500 гривень) для обдарованих учнів.

Крім подяк, нагороджень та вітань, на нараді розглядали і проблемні питання освітньої сфери та обговорювали шляхи їх вирішення.

"12,4 млн. грн. ми виділили із міського бюджету додатково  фінансування освіти. – зазначив Володимир Дебой. – Але 82% зі структури всіх видатків становить виплата заробітної плати педагогічному колективу. Тому сьогодні і школа, і медицина практично залишились без фінансування на розвиток".

Актуальним на сьогодні залишається і питання щодо харчування школярів. Міський голова запевнив, що максимум зусиль буде спрямовано на покращення організації безкоштовних гарячих обідів для учнів шкіл.

Серед позитивних зрушень у середніх навчальних закладах усі присутні відмітили підвищення рівня зацікавленості молоді міста спортом та уроками фізкультури на ковзанах та лижах. Володимир Дебой і надалі планує підтримувати спорт та здоровий спосіб життя. Під час наради мер міста зазначив, що має надію не просто перейменувати Гідропарк на Парк фізкультури і відпочинку, а й зробити його популярним місцем для активного, а головне – корисного для здоров'я проведення часу. З цією метою планується створити у парку пункти оренди та продажу спортивного інвентарю, очистити русло річки та зробити належні для проведення занять спортом майданчики.

Крім того, міський голова повідомив ще одну перспективу міста – на базі 8-го армійського корпусу буде проведена всеукраїнська акція війського-патріотичного виховання та навчання учнів шкіл (за зразком відомих раніше змагань "Зарница"). Володимир Дебой наголосив, що 75% учасників будуть житомиряни.

Також уже найближчим часом за підтримки міського голови у місті буде встановлено 5 нових спортивних майданчиків.

Директор ліцею №2  Валентина Полулях подякувала Володимиру Дебою за те, що Житомир став цивілізованим містом. "Адже саме цивілізована держава і суспільство в центрі уваги ставить фізичну культуру та курс на здоровий спосіб життя".

Як повідомив міський голова, такі наради будуть систематичними. Також проводитимуться непланові оглядові візити до шкіл Житомира.


 

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare