Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 33
візитів сьогодні: 5540
візитів всього: 482315
Прогноз погоди
Керівники області та міста продовжили співбесіду
15 березня 2011 року 17:14
Вчора, 14 березня, у прес-центрі Житомирської ОДА відбулася зустріч керівництва області та міста з метою продовження наради.

Одне із основних питань бесіди – стан та перспективи розвитку електротранспорту міста. «Це серйозне комплексне питання, яке потребує негайних конструктивних рішень», –зазначив міський голова Володимир Дебой.

Нагадаємо, що виконавчий комітет Житомирської міської ради на минулому засідання пішов на вимушений крок – переглянув тарифи на проїзд у міському електротранспорті. Про це під час зустрічі із керівництвом області доповів заступник міського голови Іван Заінчковський.  Детальніше читайте http://zt-rada.gov.ua/index.php?news_id=2996

Міський голова Володимир Дебой розповів про плани щодо покращення стану підприємства «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління»: «Ми повинні покривати збитки шляхом збільшення кількості електротранспорту і, відповідно, перевезень. Насамперед це стосується збільшення одиниць тролейбусів. Адже за останні роки їх кількість скоротилася майже удвічі».

 «Якби було достатньо якісних тролейбусів, то і збільшилася б кількість пасажирів і оплачуваних перевезень», – підтвердив голова Житомирської ОДА Сергій Рижук.

Як повідомив Іван Заінчковський, сьогодні 95% рухомого складу тролейбусів є повністю зношеними. Тому кількість електротранспорту необхідно збільшувати. У подальшому планується закупити ще 8 вагонів трамваїв у м. Вінниці. Вивчається також питання щодо можливості оновлення рухомого складу електротранспорту  за схемою фінансового лізингу у Львівського автомобільного заводу. Таким чином ми зможемо придбати 22 нові одиниці транспорту, які відповідають вимогам Євро-4. ці моделі більш економні: споживають енергії на 25-28% менше, заощадять на експлуатаційних витратах. Також ми зможемо придбати за зниженою ціною київські тролейбуси, які пропрацювали лише кілька років.

Продовжив розмову із Сергієм Рижуком заступник міського голови Олександр Бочковський. Розпочав із медицини: «Видатки на охорону здоров’я у 2011 році становлять приблизно 129 млн із державного та міського бюджетів. Однак 85% цією суми йдуть на заробітку плату медичному персоналу. Ще 8% складають енергоносії. І лише 1% коштів іде на пільгове медикаментозне забезпечення».

Також Олександр Миколайович зазначив, що основним проектом медичної галузі міста є будівництво корпусу інфекційного відділення дитячої міської лікарні.

 

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare