Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 21
візитів сьогодні: 5536
візитів всього: 477483
Прогноз погоди
Брифінг з міським головою
3 березня 2011 року 16:02
3 березня 2011 року у перерві засідання третьої сесії Житомирської міської ради шостого скликання відбувся короткий брифінг із міським головою Володимиром Дебоєм.

Володимир Михайлович дав коментарі щодо конкретних питань, які розглядалися на сьогоднішньому засіданні. Це, зокрема, питання щодо розвитку житлово-комунальної сфери.

Міський голова зазначив, що це найскладніші і найбільш проблемні питання сесії: «Тому ми їх винесли на публічний розгляд депутатів першочергово. Адже потрібно, щоб і громада, і депутати знали глибину та суть проблем. Сьогодні ми повинні шукати ресурс. А ним можуть бути, по-перше, позики від міжнародних інституцій, які надаються під невисокий відсоток і чим давно користуються інші міста; по-друге, державний бюджет; по-третє, співпраця з обласним бюджетом. І врешті, міський бюджет не повинен рватись, а розділятись за основними потребами для досягнення максимального економічного ефекту». До таких проблем відноситься відсутність резервного тепло- та водопостачання. Адже в Житомирі лише одне плече постачання води, стан якого уже багато років залишає бажати кращого, та одна мережа теплопостачання.

«Ми прийшли до того, що всі комунальні підприємства повинні мати більш жорсткий контроль із боку міської ради та депутатського корпусу. Адже на сьогоднішній день вони працюють як незалежні структурні одиниці і на свій розсуд здійснюють внутрішні фінансові операції, звітуючи неоперативно перед міською радою. Потім же питання заборгованості чи відключення підприємства стає питанням міського голови або губернатора. У зв’язку з цим на наступну сесію ми вирішили внести питання щодо створення наглядових рад по всім підприємствам з максимальною участь депутатів та працівників виконкому. Такі наглядові ради повинні бути передусім у збиткових та проблемних підприємствах. Це і «Теплокомуненерго», і «Водоканал», і КАТП, які займаються вивезенням сміття», – повідомив міський голова.

За словами Володимира Дебоя, наступна сесія міської ради відбудеться після сесії обласної ради і буде спрямована на прийняття Програми і Бюджету соціально-економічного розвитку міста на 2011 рік. Тоді ж на реалізацію проектів розвитку житлово-комунальної сфери буде виділена конкретна сума коштів з урахуванням фінансування міського, обласного і державного бюджетів. Озвучені цифри на сьогоднішній сесії визначають необхідну суму для їх реалізації в ідеалі.

 

 Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare