Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 40
візитів сьогодні: 5570
візитів всього: 488977
Прогноз погоди
Підготовка місцевих та регіональних інфраструктурних проектів
24 лютого 2011 року 16:12
14-18 лютого 2011 року представники обласних адміністрацій та міських рад з Житомирської (м.Житомир, м.Новоград-Волинський, м.Коростень, м.Бердичів), Івано-Франківської (м.Івано-Франківськ, м.Калуш, м.Коломия), Тернопільської (м.Тернопіль) та Хмельницької (м.Хмельницький, м.Кам’янець-Подільський) областей взяли участь в навчальному тренінгу «Розбудова спроможності оцінки інвестицій», організованого в рамках Проекту ЄС «Підтримка сталого регіонального розвитку в Україні» спільно з Департаментом регіональної політики та місцевого самоврядування Секретаріату Кабінету Міністрів України (доручення Віце-прем’єр-міністра України В.М. Тихонова від 12.01.11 року № 894/1/1-11) та Всеукраїнською асоціацією обласних та районних рад. Даний тренінг став початком реалізації навчальної програми з підготовки місцевих та регіональних інфраструктурних проектів з метою отримання подальшого фінансування з Державного фонду регіонального розвитку (у разі його створення Європейський Союз виділить Україні 450 млн. євро).

Тренінг проводили експерти Проекту Джеймс Коркоран (Ірландія) та Ранко Гаврілович (Хорватія).

Від міста Житомира участь в навчанні взяв спеціаліст департаменту економічного розвитку міської ради. Метою тренінгу було отримання практичних навичок з питань фінансової, економічної та екологічної оцінки інфраструктурних проектів. Сама ж навчальна програма була спрямована на ознайомлення учасників з правилами та вимогами, які ставляться до інфраструктурних проектів, при їх поданні до EU, ІРА, EBRD, WB з метою співфінансування, чи отримання кредиту. Як зазначив експерт Проекту Джеймс Коркоран, доволі часто Євросоюз, Європейський банк реконструкцій та розвитку відмовляють у фінансуванні дуже актуальних та перспективних проектів лише через те, що не витримані всі вимоги до проектної заявки – ідея може бути цікавою, але якщо їй не вистачає обґрунтування необхідних видатків, то вона не отримає фінансування.

Будь то державний, місцевий бюджет чи бюджет неурядового фонду дефіцит коштів має місце завжди, тому при підготовці проектних заявок необхідно демонструвати вигідне співвідношення ціни та якості і необхідність відповідних видатків – саме подібно підготовлена заявка є запорукою отримання фінансової підтримки. А проведення подібних тренінгів є тим наріжним каменем в підготовці фахівців, які професійно зможуть готувати такі заявки.

В березні цього року в рамках цього Проекту планується проведення другого навчального модулю «Правила закупівель робіт ЄС. Тендерна документація та контрактування. Умови контрактів ФІДІК».





Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare