Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 35
візитів сьогодні: 5529
візитів всього: 476990
Прогноз погоди
Міжвідомча комісія говорила про гендерний підхід у плануванні
22 лютого 2011 року 17:05
22 лютого 2011 року у прес-центрі міської ради відбулося засідання міської міжвідомчої комісії з питань координації дій щодо попередження насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми, демографічного розвитку та гендерної рівності.

Присутні обговорили питання комплексного гендерного підходу як дієвого механізму впровадження гендерної складової при плануванні програм та проектів. Експерт ПРООН з гендерних питань Світлана Євченко зосередила увагу присутніх на підходах до впровадження політики «Жінка в розвитку» та «Гендер і розвиток», практичному застосуванні гендерних підходів та 10 кроках комплексного гендерного підходу.

Члени комісії опрацювали розпорядження голови облдержадміністрації “Про затвердження заходів з реалізації в області державної політики щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, попередження насильства в сімї, протидії торгівлі людьми на 2011 рік” та питання проведення у місті Житомирі Національної кампанії “Стоп насильство”.
Також затверджено план роботи комісії на 2011 рік.

ПЛАН
з проведення в м .Житомирі Національної кампанії
“Стоп насильство!” на період до 2015 року

1.Інформувати населення міста через засоби масової інформації про правові основи запобігання та протидії насильству в сім’ї і види допомоги особам, які потерпають від насильства в сім’ї.
Управління міської ради: у справах сім’ї, молоді та спорту, по зв’язках з громадськістю
Постійно

2.Забезпечити проведення засідання міської міжвідомчої комісії з питань координації дій щодо попередження насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми, демографічного розвитку та гендерної рівності (за окремим планом).
Управління у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради
Щоквартально

3.Забезпечити проведення міського етапу Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».
Управління міської ради: у справах сім’ї, молоді та спорту, освіти, охорони здоров’я, служба у справах дітей міської ради, міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Корольовський та Богунський РВ УМВС в Житомирській області, міський культурно-спортивний центр міської ради
2011-2015 роки

4.Забезпечити участь навчально-виховних закладів у щорічній Національній акції «16 днів проти насильства», яка проходить в рамках Національної кампанії з подолання насильства в сім’ї «Стоп насильству!».
Управління міської ради: освіти, у справах сім’ї, молоді та спорту, культурно-спортивний центр Житомирської міської ради, міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, керівники закладів освіти.
2011-2015 роки.

5.Створити і забезпечити ведення реєстру установ та організацій, діяльність яких спрямована на запобігання насильству в сім’ї.
Міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді
Постійно

6.Забезпечити проведення освітнього заходу «Світ без насильства» в стаціонарних таборах та таборах відпочинку при навчально-виховних закладах міста.
Управління міської ради: у справах сім’ї, молоді та спорту, освіти, міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, керівники закладів освіти та оздоровчих закладів.
червень – серпень 2011-2015 роки.

7.Забезпечити реалізацію програми психологічної корекції поведінки осіб, які вчинили насильство.
Управління у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради, міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Корольовський та Богунський РВ УМВС в Житомирській області
2011-2015 роки.

8.З метою підвищення обізнаності учасників навчально-виховного процесу з питань попередження насильства в сім’ї, соціального сирітства, бездоглядності, безпритульності проведення в загальноосвітніх навчальних та позашкільних закладах міста лекцій, виховних годин, науково-практичних конференцій, “круглих столів”.
Управління освіти міської ради
Постійно.

9.Забезпечити проведення класних, загальношкільних батьківських зборів “Попередження насильства в сім’ї”, “Відповідальність батьків за розвиток та виховання дітей”, “Запобігання насильства в сім’ї – пріоритетний напрямок сімейної політики”.
Управління освіти міської ради
Щороку

10.Створити у бібліотеках міста постійно діючі тематичні виставки матеріалів з питань запобігання насильству в сім’ї.
Управління культури міської ради
2011-2015 роки

11.Провести заняття кіноклубу «Молодь у вирі сучасних спокус та небезпек» на тему «Гендерна рівність. Насильство в сім’ї» з демонстрацією документального фільму «Дитина у біді, як їй допомогти».
Управління культури міської ради
1-30 квітня 2011 року.

12.В рамках кінофестивалю до Міжнародного дня захисту дітей на дитячих сеансах провести бесіди «Насильство на екрані. Вікові обмеження на перегляд кінофільмів».
Управління культури міської ради
23-31 травня 2011 року.


13. Провести місячник кінопоказу документальних кінофільмів на тему «Зупини насильство!» перед початком кіносеансів.
Управління культури міської ради
1-30 червня 2011 року.

14.Забезпечити проведення лекційно-тренінгових занять, бесід, відеолекторіїв з питань запобігання насильству в сім’ї для учнівської, студентської молоді, батьків, батьків-вихователів, прийомних батьків.
Міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді
Постійно.


15.Розповсюдження інформаційної друкованої продукції з питань попередження насильства в сім’ї серед населення міста.
Управління у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради, міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді
Постійно


16.Забезпечити виготовлення та розповсюдження соціальної реклами щодо запобігання насильству в сім’ї.
Міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, КП «Реклама»
2011-2015 роки


17.Підсумки проведення заходів в рамках кампанії “Стоп насильству!” розглянути на засіданні міської міжвідомчої комісії з питань координації дій щодо попередження насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми, демографічного розвитку та гендерної рівності.
Управління у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради
Грудень 2011-2015 роки



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare