Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 30
візитів сьогодні: 5550
візитів всього: 482503
Прогноз погоди
Житомирські котельні переходять на енергозберігаючі котли
17 лютого 2011 року 19:02
17 лютого 2011 року Житомирський міський голова Володимир Дебой відвідав 2 квартальні котельні (вул. Московська, 48 та вул.Київська, 71), де проведено переоснащення обладнання і замінено котли на енергозберігаючі.

“Нові котельні є повністю безпечні для житомирян. Це не ті котли, які встановлюють індивідуально у квартирах, і несуть небезпеку мешканцям. Це нові енергозберігаючі, автоматизовані котли, які набагато ефективніше використовують і газ, і електроенергію”, - зазначив міський голова Володимир Дебой.

Роботи щодо переоснащення котелень виконувалися за кошти держсубвенції та співфінасування. Так, на реалізацію проекту “Технічне переоснащення з заміною котлів НІІСТУ 5 на котли “RIELLO” котельні по вул. Московській, 48 в м. Житомирі” виділено 1,151 млн. грн. - держсубвенції та кошти співфінансування — 805 тис.грн. Котельня введена в експлуатацію у грудні 2010 року. За рахунок встановлення сучасних котлів щомісячна економія газу та електроенергії складає близько 52 тис.грн.

Роботи по реконструкції котельні по вул. Київській, 71 були розпочаті ще у 2008 році, проте не велися належним чином. Окрім того, що у квартирах житомирян було 13 градусів тепла, робилися перерахунки за теплову енергію, мешканці постійно писали скарги, то був ризик неопалення будинків взагалі. Спільним зусиллям облдержадміністрації, міської влади, силових структур та прокуратури зобов'язали фірму, яка виграла тендер, виконати роботи в повному обсязі. І ось у грудні минулого року нову котельню запущено.

Загальна вартість робіт складає 1732,22 тис.грн., 522,82 тис.грн. - кошти співфінансування з місцевого бюджету. Щомісячна економія складає 72,8 тис.грн.

«Роботи по реконструкції і модернізації котелень - це величезний обсяг робіт по енергозбереженню. Це величезні кошти, але і шалена економія. Сьогодні ми працюємо над розробленням програми на 5 наступних років. Перехід на нове обладнання дозволить не допускати зростання тарифів. А також це нова якість послуг, які надаються житомирянам”, - зазначив міський голова Володимир Дебой.


Управління по зв'язках з громадськістю міської ради


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare