Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 32
візитів сьогодні: 5518
візитів всього: 464636
Прогноз погоди
Житомир пам’ятає
15 лютого 2011 року 17:00

Сьогодні вшановували тих, хто поклав своє життя 22 роки тому в Афганістані, тих, чиї імена навіки закарбувалися в історії нашої держави – воїнів-афганців.

15 лютого, у День вшанування учасників бойових дій в інших країнах, відбулося урочисте покладання квітів до пам’ятного знаку «Братам, загиблим у Афгані». Керівники області та міста, представники організацій та громадськості, загалом – біля двох сотень житомирян зібралися на Новому бульварі, щоб поіменно згадати воїнів-земляків, які не повернулися з чужої землі.

Під час мітингу-реквієму виступив міський голова Володимир Дебой: «Сьогодні, дійсно, великий день – день, коли сини нашої держави повернулися на рідну землю. Спасибі вам, що роки війни ви пронесли у дружбі, турботі один про одного, гартуванні та вихованні молодого покоління. Давайте ж пам’ятати священний заповіт тих, хто не повернувся з полів брані. Давайте шанувати пам'ять про наших братів, сестер, батьків, які залишилися на чужій території. На жаль, деякі матері і по сьогодні чекають своїх безвісти пропавши дітей. Ми маємо шанувати їх. Адже Житомирщина – край справжніх патріотів. І не дай Бог, щоб була війна, а дай, Боже, нам миру».

Сьогодні виповнилося 22 роки, як радянські війська покинули територію Демократичної республіки Афганістан. Так звана Афганська війна тривала понад 9 років – із грудня 1979 до 15 лютого 1989 року. Це війна, яка забрала життя понад 15 мільйонів солдатів Радянського Союзу. За ці роки загинуло 3 280 українців, 131 із них – житомиряни. Житомир пам’ятає імена людей, воїнів, захисників, які виконали свій патріотичний обов’язок.



Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове