Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 62
візитів сьогодні: 5553
візитів всього: 476931
Прогноз погоди
Порушення благоустрою коштує дорого
9 лютого 2011 року 17:03
Думка, що мешканці розвинутих країн світу стали культурними самостійно і припинили смітити на вулицях, - хибна. Культурними їх зробили високі адміністративні штрафи за порушення благоустрою міста та суворе виховання з дитинства.

На жаль, кинуті поза смітник недопалок, обгортка від цукерки, наклеєне рекламне оголошення на стовпі, розмальовані паркани давно стали буденною справою. Проте досі ніхто не відміняв Правил благоустрою, забезпечення чистоти, порядку і дотримання тиші у місті Житомирі, затверджених рішенням сесії міської ради від 29.12.2009 року №1123, і тим більше - Закону України “Про благоустрій населених пунктів”.

Міська влада напрацьовує стратегію боротьби із порушенням благоустрою міста. Зокрема, активізувалася інформаційно-просвітницька робота щодо адмінправопорушень та складання протоколів на порушників благоустрою.

Не є новиною те, що окремі фізичні особи та підприємства міста розміщують рекламу на стовпах, опорах електромереж, парканах, стінах будинків, спотворюючи цим Житомир. У центрі міста, біля великих магазинів, у місцях скупчення людей встановлені стенди для об'яв та афіш „Міськдовідка", діє безліч рекламних агентств, працюють безкоштовні газети оголошень, але реклама продовжує з’являтися скрізь у непризначених для цього місцях. Тож вихід один — жорсткий контроль і покарання.

На засідання адміністративної комісії при виконавчому комітеті Житомирської міської ради, яке відбулося 9 лютого 2011 року, були запрошені житомиряни, які порушують адміністративне законодавство. Комісійно розглянуті протоколи та накладено штрафи за такі порушення:
  • розміщення банерів, виносних рекламних конструкцій без відповідних дозволів;
  • самовільне переобладнання системи централізованого опалення на автономне;
  • самовільне встановлення малих архітектурних споруд;
  • розклеювання оголошень, афіш, плакатів, різного роду оголошень і реклами на стовпах, опорах електромереж, парканах;
  • продаж алкогольних напоїв неповнолітнім особам;
  • несвоєчасна реєстрація народженої дитини.

Найчастіше на засідання комісії запрошуються власники оголошень, розміщених на опорах електромереж, стовпах, деревах, парканах. “Самовільна” реклама коштує власнику від 340 до 1360 гривень (для громадян) та від 850 до 1700 грн. (для підприємців).

У разі, якщо порушник був повідомлений, але не з'явився на засідання адмінкомісії, - то протокол буде розглянуто без його присутності. А у випадку несплати порушником штрафу у 15-денний термін, копія постанови комісії направляється до відділу Державної виконавчої служби Житомирського міського управління юстиції для примусового стягнення штрафу у подвійному розмірі.

Тож шановні порушники, полюбіть місто Житомир і людей у ньому! Ведіть власний бізнес і починайте працювати солідно, розміщуючи свою рекламу у газетах, на телебаченні чи радіо.

Управління по зв’язках з громадськістю міської ради


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare