Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 35
візитів сьогодні: 5530
візитів всього: 477316
Прогноз погоди
Олександр Бочковський: «Медицина, освіта, культура і спорт – пріоритетні напрямки розвитку Житомира»
9 лютого 2011 року 14:13
Заступник міського голови Олександр Бочковський у програмі «Житомир сьогодні і завтра» розповів глядачам обласного телебачення про нинішній стан медичної галузі міста.

«За фахом я – лікар. Тому добре розумію сучасні проблеми медицини, вирішити які за такий короткий проміжок часу неможливо. Це стосується, передовсім, стану медичного обладнання. Адже під час візитів за участю міського голови Володимира Дебоя до лікувальних закладів Житомира ми побачили ці проблеми. Наприклад, у деяких лікарнях користуються рентгенапаратами 1976 року випуску. Новий же рентгенівський апарат коштує близько 1  млн. грн.», – повідомив заступник міського голови.

Все ж, за словами Олександра Бочковського, рівень медичної галузі Житомира непоганий. В цілому, за результатами підсумкової медичної ради, проведеної 4 лютого, визначено, що показники забезпеченості лікувально-медичної галузі міста кращі, ніж по області та деяких інших обласних центрах. Це стосується і обладнання, і кадрового забезпечення, і спектру надання послуг. Однак, народжуваність і місті Житомирі нижче обласного показника на 6%. За минулий рік населення міста зменшилось на 0,39%. Але причина не у збільшенні смертності, а у зменшенні коефіцієнту народжуваності на 8%.

Вже у червні 2011 року планується відкриття нового інфекційного відділення міської дитячої лікарні. На це у кінці минулого року з міського бюджету виділено 1 млн. грн. На разі приміщення повністю добудоване, ведуться внутрішні ремонтні роботи та очікується на сучасне медичне обладнанні від Міністерства охорони здоров’я України.

Також попри всі внески та інвестиції у медичну галузь сьогодні існує проблема кадрів. «Місто  забезпечене медичними кадрами на 96%,  лікарями лише на 80%. Основні причини – низька заробітна плата, тривалий термін навчання», – зазначив заступник міського голови.

Важливим також є питання благодійних внесків. Олександр Бочковський запевнив, що кошти, отримані від благодійних внесків громадян (їх сума у 2010 році сягла 5 млн. грн.), суворо контролюються. Вони направляються на ті витрати, які не оплачуються за рахунок державного та міського бюджетів. Сюди, наприклад, входить забезпечення першої медичної допомоги всім, хто її потребує не залежно від фінансового стану особи. Жодній людині, яка звернулася до медичних закладів міста не відмовлено у наданні такої допомоги.

За словами Олександра Бочковського, сьогодні дуже мало житомирян є членами Лікарняної каси, що також позначається на зниженні рівня асингувань у медицину.

Що ж до стану здоров’я мешканців міста заступник міського голови повідомив: «Гостро стоїть проблема поширюваності туберкульозу. Основні причини – невчасна діагностика та нехтування сеансами флюорографії серед житомирян. Також не всі роблять дітям щеплення від туберкульозу».

Нагадаємо, що під час медичної наради 4 лютого було підсумовано, що лише 71% населення Житомира провели вакцинацію. Натомість, "ніхто зараз не замислюється: чому в нас немає епідемії, пандемії. Тоді як без щеплень від різних хвороб гинули мільйони людей, що більше, ніж за період ІІ Світової війни", – зазначив під час ефіру Олександр Бочковський.

Всім же житомирянам заступник міського голови побажав не хворіти, "адже легше попередити хворобу, ніж її лікувати". 

Управління по зв’зках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare